Kirişci, MHP il başkanlığında konuştu: İki partinin ittifakı kıymetli

Kirişci, MHP il başkanlığında konuştu: İki partinin ittifakı kıymetli

Konya'da MHP teşkilatını ziyaret eden Bakan Kirişçi, “Duygudaşlığı belli olan iki partinin ittifak altında buluşması kıymetli. Bu zamana kadar son derece sevindirici birlikteliğe imza atıldı” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, çeşitli ziyaretler için geldiği Konya'da, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı Mevlana Kültür Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti.

Burada Altay'dan çalışmaları hakkında bilgi alan Kirişci, daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığında, partililerle bir araya geldi. Bakan Kirişci, İl Başkanı Hasan Angı ve partililerle bir süre sohbet etti.

'TÜRKİYE'NİN GENETİK KODLARINDA BÜYÜK BİR DEĞİŞİM YAŞANDI'

MHP Konya İl Başkanlığını da ziyaret eden Kirişci, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası “Türkiye'nin genetik kodlarında büyük bir değişim yaşandığını” söyledi.

MHP'yle birlikte Cumhur İttifakı'nı kurduklarını hatırlatan Kirişci, “Duygudaşlığı belli olan bu iki partinin Cumhur İttifakı adı altında buluşması kıymetliydi. Bu zamana kadar da son derece sevindirici, ülkemiz ve milletimiz için mutluluk verici birlikteliğe imza atıldı. Düzenlemeler yapılırken Meclis'te bunların çok önemli emarelerini, belirtilerini somut olarak bütün aziz milletimiz gördü” diye konuştu.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılının çok büyük önem arz ettiğinin altını çizen Kirişci, “Cumhuriyet'in 100'üncü yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde, Cumhur İttifakı'nın birlikteliğinin yeni bir 5 yılla taçlandırılması, bütün çabamız ve gayretimiz bu olacak. Bu yönde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

'TEDARİK ZİNCİRLERİNDEKİ BOZULMAYLA EMTİA FİYATLARI VE ENERJİ ANORMAL DERECEDE YÜKSELDİ'

Vahit Kirişci, son 3 yılda yaşananlarla tarımın stratejik ve vazgeçilemez olduğunun görüldüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

“Bu tedarik zincirlerindeki bozulmayla emtia fiyatları, ardından enerji anormal derecede yükseldi. Sanki bu yetmezmiş gibi bir de Rusya-Ukrayna savaşı çıktı. Tabii ki bu savaş global sıfat taşıdığını gösterdi. Nereye, hangi evrelere ulaşacağını, erişeceğini hiç kimse kestiremiyor. Şimdi sorsam ham petrolün varili ne kadar olacak, bir rakam söyleme şansınız yok. Bunlar bizim bağımlılığımız olan konular. Çünkü bizde petrol yok. İnşallah doğal gazımız 2023'te vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak ama o doğal gazla iş bitmiyor. Diğer petrol ürünleriyle ilgili eksiklerimiz ve bundan dolayı da cari açığımız var.”

'ÜRETİCİNİN ALIN VE AKIL TERİNİ ZİYADESİYLE KARŞILAYACAĞIZ'

Tarımda petrol ve gübre gibi girdilerde dışa bağımlılığın olduğunu dile getiren Kirişci, “Girdileri konuşacağız ama öbür taraftan ürünün kendisini de bugünkü geldiği noktayı da konuşmamız lazım. Yani TMO'nun 2 bin 250 lira olarak açıkladığı ton fiyatı buğdayın bugün 5 bin liranın üzerinde olduğunu artık herkes biliyor. Şimdi bu tarafa da bakmamız lazım. Ayçiçeği farklı mı, hayır. Pamuk da aynı şekilde” şeklinde konuştu.

“Üreticimizi bu yeni dönemde cesaretlendireceğiz” diyen Kirişçi, “Daha fazla üretmesini isteyeceğiz. 'Sen üret yeter' diyeceğiz. 'Biz senin alın ve akıl terini mutlaka ziyadesiyle karşılayacağız'. Böyle bir dönemi inşallah birlikte yaşayacağız. Tabii karınca misali, bir yola çıktık. Bu yolda niyetlerimiz önemli ama devamında amellerimiz de üreticimizin, çiftçimizin acılarını, ızdırabını ve yaşadığı birtakım sıkıntıları indirecek cinsten olacak” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, İl Başkanı Remzi Karaarslan'ın yanı sıra MHP Konya Milletvekili Esin Kara, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve il yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN