Kömüre ve oduna dev zam geldi: Bu kış çok çetin geçecek

Kömüre ve oduna dev zam geldi: Bu kış çok çetin geçecek

Asgari ücretlinin maaşına zam gelmeden eridi. Bugün itibariyle zamlar peş peşe geliyor. Yılın son ayında ısınma ihtiyacı için alınan kömür fiyatlarına dev zam geldi. Meteorolojiye göre, soğuk geçecek kış mevsiminde yorganınızı yanınızdan ayırmayın. İşte kömür fiyatına gelen zamlar...

Ülkemizde beklenen El Nino kışının sert geçeceğine dair meteoroloji kaynaklarından açıklamalar geldi. Kış mevsiminde ısınma sorununu düşünen vatandaşlar kömüre gelen zammın ardından neye uğradığını şaşırdı. Dar gelirli vatandaşların temel ihtiyacı olan kömürde artan fiyatlarla beraber bu sene kış yorgan altında geçecek.

VATANDAŞ KÖMÜR ZAMLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Ülke nüfusunun yüzde 30'u ısınmak için doğalgaz erişimi bulamıyor. Kömür kullanan vatandaşlar ise gelen zamlardan şikayetçi. Isınma ihtiyacını giderebilmek adına kullanılan kömür fiyatına rekor zam geldi.

v2kmr-1628575751.jpg

KIŞLIK KÖMÜRE %125 ZAM

Yerli ve ithal kömür fiyatları kış öncesinde ortalama 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişiyordu. Önümüzdeki kış ise türüne göre 7 bin 250 TL ile 9 bin TL arasına yükseldi. Kömür fiyatlarına gelen zam oranı yüzde 125'in üzerine yükseldi.

KIŞLIK ODUNA %140 ZAM

Kırsal kesimlerde ısınma ihtiyacı için kullanılan odunun ton fiyatı ise geçtiğimiz yıl 2 bin 500 TL ile 3 bin 750 TL arasında değişiyordu. Yeni yılda odun fiyatı 7 bin TL ile 9 bin TL aralığına yükseldi. Odun fiyatlarındaki zam ise yüzde 140'a ulaştı.

depophotos-odun-sobasi-16-9-1578381923-16-9-1636031935.webp

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ

2024 yılı için asgari ücret görüşmeleri başladı. Aralık ayında başlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarında konuşulan rakamlar, yeni yıl gelmeden eriyor. Meteoroloji uzmanlarına göre, zorlayıcı kış şartları vatandaşları bekliyor. Kış mevsiminde ısınma problemlerini ortadan kaldırmak isteyen vatandaşların bu sene daha odunu ve kömürü daha büyük zamlarla alması dikkat çekti.

Borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşların icra dosya sayısı 21 milyon 754 bine yükseliş gösterdi. Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 15 bin 684 TL'ye kadar yükselirken, asgari ücret 11 bin 402 TL olarak vatandaşlar geçim derdine düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN