Konut piyasasında yeni rekor: Son 25 ayda böylesi yaşanmadı! Ev alacakları yakından ilgilendiriyor

Konut piyasasında artan fiyatlar, yüksek faiz oranları ve kredi sınırlaması alternatif yatırım araçlarına geçiş sağladı. Düşen taleplerle birlikte konutlarda fiyat artışı hızı da yavaşladı. İşte detaylar...

2021 Aralık ayından itibaren her ay tırmanışa geçen konut fiyatları, 2022 Eylül ayından sonra kademeli olarak düşmeye başladı. 2021 Aralık ayından sonra 2024 Ocak ayı, en düşük oran olarak kayıtlara geçerken son 25 ayın yavaş fiyat artışı kaydedildi.

ev-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-3.jpg

25 AYIN EN YAVAŞ FİYAT ARTIŞI

Kanal D Haber'de yer alan habere göre, banka kredisiyle olan satışlara kısıtlama getirildiğini belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Daha önce biz tahminde bulunduk zaten bu fiyatların gevşeyeceğini, düşeceğini" dedi.

100 METREKARE EV 3 MİLYONU GEÇTİ

Bir konutun ülke genelinde ortalama metrekare satış fiyatı 30 bin 900 TL. Son rakamlara göre 100 metrekare evde ortalama fiyat 3 milyon 90 bin TL'leri buldu. Bu yüzden eski binalar dönüşür umuduyla kıymete bindi.

Konut satışlarının yüzde 70'inin ikinci el olduğu belirtildi.

ev-fiyatlari-dusecek-mi-yukselecek-mi-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN