Kredi kartı sahiplerini üzen haber: Bir yeni düzenleme daha yolda! Merkez Bankası harekete geçti

Kredi kartı sahiplerini üzen haber: Bir yeni düzenleme daha yolda! Merkez Bankası harekete geçti

Enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişi takip ettiklerini belirten Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, bu konuda çalışmalarının olduğunu aktardı. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini söyledi. İşte detaylar...

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, kredi kartı harcamalarındaki artışı takip ettiklerini ve bu konuda çalışmalarının olduğunu açıkladı. Karahan, kredi kartlarında düzenleme yapılması gerektiğini düşündüklerini ve bu konuda birkaç fikirleri olduğunu söyledi.

Kredi kartı harcamaları geçen yıl 2,5 katına çıkmıştı. Bankacılar da kredi kartında karar.com yaşanan hızlı artışa yönelik tedbir alınması gerektiği konusunda uyarılar yapıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de kredi kartı borçlarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin sinyalini vermiş, kredi kartı kullanımına ve kredilere sınırlama getirileceğinin mesajını vermişti.

MERKEZ BANKASI'NDAN KREDİ KARTINA YENİ DÜZENLEME

HalkTV'de yer alan habere göre, düzenlemede şunlar yer alabilir:

  • Kredi kartı limitleri düşürülebilir.
  • Taksit sayıları sınırlandırılabilir.
  • Belirli sektörlerde taksitlendirme tamamen kaldırılabilir.
  • Kredi kartı faiz oranları yükseltilebilir.

Düzenlemenin detayları önümüzdeki aylarda belli olacak.

Uzmanlar, kredi kartı kullanımının artmasının yükselen fiyatlar olduğunu göz önünde bulundurarak atılacak adımların önemli olduğunu vurguluyor.

Kredi kartı harcamalarında yaşanan artışa karşı daha önce de bazı önlemler alınmıştı. Örneğin, BDDK 31 Temmuz 2023'te aldığı kararla havayolları, seyahat acenteleri ile yurt dışı konaklama harcamalarında kredi kartı taksitlendirme seçeneğini kaldırmıştı.

Orta Vadeli Plan'da da kredi kartı kullanımının, parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda karar.com yeniden düzenleneceği belirtilmişti.

Kredi kartı kullanımının kontrol altına alınması, enflasyonla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.

Ayrıca, kredi kartı borçlarının artması, hane halkı borçluluk oranını da yükseltmektedir. Bu durum, finansal istikrar için risk oluşturabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN