Kredi kartı sınırlamasına yeni formül! Vakıf Katılım Genel Müdürü Akben açıkladı

Kredi kartı sınırlamasına yeni formül! Vakıf Katılım Genel Müdürü Akben açıkladı

Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, kredi kartlarının vadeli çek gibi kullanıldığını ve bu konuda bir sınırlama getirilmesi gerektiğini söyledi. Akben, taksit sınırlamasının yerli ve ithal üretim ayrımıyla yapılması gerektiğini de savundu. Akben, kartlı harcamaya olası sınırlamada “dar gelirlileri düşünerek dikkatli hareket etmek gerektiğini” de vurguladı.

Kredi kartlarına yönelik düzenleme geleceği iddiası gündemdeki yerini koruyor. Kredi kartına taksit sınırlaması da konuşulanlar arasında.

Vakıf Katılım Genel Müdürü ve eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, BBDK Başkanlığı döneminde ithal ürünlere taksit sınırlaması gerektiğini söylediğini hatırlatarak şimdi de yöneticilerin hangi harcamalarda belirgin bir artış yaşanıyorsa ona karşı bir tedbir alması gerektiğini söyledi.

gggddd.jpg

MUTLAKA SINIRLAMAK GEREK

Akben, yerli üretim ürünlere taksitin devam edeceğini ve bunun kesilmesinin sıkıntı yaratacağını kaydetti. Kredi kartlarına mutlaka bir tedbir alınacağını söyleyen Akben “dar gelirlileri düşünerek dikkatli hareket etmek gerektiğini” de vurgulayarak "Mutlaka sınırlamak lazım, gelire göre borçlanma ve kısıt getirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarını dün yalanlayarak, kurala dayalı ve öngörülebilir politikalara seçim sonrası dönemde de aynen devam edeceklerini açıkladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ay başında düzenlenen enflasyon raporu toplantısında kredi kartı harcamalarındaki yükselişe dikkat çekerek bu konuda çalışmalarının olduğunu söylemesi alım gücü düşük vatandaşları tedirgin etmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN