Kriz onları da vurdu! Dünyanın süper zenginlerinde ‘fakirleşme’

Kriz onları da vurdu! Dünyanın süper zenginlerinde ‘fakirleşme’

Dünyanın en zenginleri sıralamasına göre, küresel ekonominin kötüye gitmesi, Kovid-19 etkisi ve Ukrayna işgalinin ardından 400'den fazla kişi milyarder statüsünü kaybetti.

Uzmanların küresel resesyon beklentisinin arttığı dönemde, dünyanın en zenginleri listesinde düşüş meydana geldi. Hurun Küresel Zenginler Listesi’ne göre, 229’u Çin’den, toplam 445 kişinin milyarder statüsünü kaybetti.

JACK MA’NIN SERVETİ ERİDİ

Listeyi hazırlayan şirketten Rupert Hoogewerf, "Dünyadaki milyarderlerin sayısı yüzde 8 azalırken, toplam servetleri yüzde 10 düştü” dedi. Çin, 16 Ocak 2023 itibarıyla 969 olan toplam milyarder sayısıyla süper zenginlerin en büyük kaynağı olmaya devam ederken, ABD 691’le Çin’in gerisinde kaldı.

Tekstil devi LVMH’nin patronu Bernard Arnault listenin başına yükselirken, Hermes varisleri Bertrand Puech ve ailesi üçüncü sırada yer aldı. Çin'de, e-ticaret devi Alibaba Group Holding'in kurucusu Jack Ma, büyük ölçüde Çin'in teknoloji sektörü üzerindeki düzenleyici baskısı nedeniyle bir yıl önceki 34. sıradan 52. sıraya geriledi.

Hoogewerf, "Faiz oranlarındaki artışlar, ABD dolarının değer kazanması, salgın kaynaklı teknoloji balonunun patlaması ve Rusya-Ukrayna savaşının devam eden etkisinin tümü birleşerek borsalara zarar verdi" ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN