Kurban Bayramı öncesi altında kıyamet! O rakamı test edecek: "İşte gerçek kuru o zaman göreceğiz"

Kurban Bayramı öncesi altında kıyamet! O rakamı test edecek: "İşte gerçek kuru o zaman göreceğiz"

ALtın piyasasındaki dalgalanmalar uzman isim tarafından değerlendirildi. Jeopolitik riskler karşısında şahlanan altın piyasası yeniden düşüşe geçti. Yatırımcıları endişelendiren dalgalanmaların ardından uzan isim gerçek kuru işaret etti. İşte o rakamlar...

Jeopolitik riskler karşısında inişli çıkışlı bir grafik sergileyen altın piyasası, son hafta içerisindeki artışın ardından tekrardan düşüşe geçti. Altın piyasasındaki dalgalanmalara dikkat çeken uzmanlardan değerlendirmeler birbiri ardına paylaşılıyor. Uzman isim önce altın, sonra da dolar için tahminlerini paylaştı.

70 DOLAR BİRDEN GERİLEDİ

Hafta başında altın piyasasındaki yükseliş yatırımcıları ve uzmanlar heyecanlandırdı. Ons altın 2450 dolar seviyesine yükselirken, son iki gün içerisinde 70 dolar birden geriledi. Heyecanlanan yatırımcı düşüşün ardından endişe duymaya başladı. Ons altın bugün 2340 dolar seviyelerinden işlem görürken, 15 gün kadar önce 2400 dolardan işlem görüyordu.

1620474.jpg

TÜRKİYE SWAP PİYASASINA GİRECEK

Altın tarafındaki dalgalanmaların ardından Altın ve Döviz Piyasası Uzmanı Adnan Kapukaya, altın piyasasını değerlendirdi. Yüksek faizlere dikkat çeken Kapukaya, piyasada durgunluk yaşandığının altını çizdi. Yatırımcıların altını tercih etmediğini belirten uzman isim, ABD enflasyonunun yüksek olmasından dolayı altında düşüş yaşandığını işaret etti.

Haziran ayının ilk haftasında ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararını işaret eden Kapukaya, "Altında işçilik çok düşük, gram altında 500 TL işçilik vardı, şimdi 20 TL işçilik var. Altının şimdi fiyatı 2460 ama Kurban'dan önce 2420 test ederse yine alınır. Kurban'dan sonra Türkiye swap piyasasına girecek. İngiltere piyasasına girdiği zaman doların gerçek kurunu görecek piyasalar. Oradaki hızlı hareketler doların ve altının yönünü belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN