Küresel ihracattaki mücevher parıltısı İstanbul’dan Dünya’ya yayılıyor

Küresel ihracattaki mücevher parıltısı İstanbul’dan Dünya’ya yayılıyor

Küresel mücevher pazarının büyüklüğü her geçen gün artarken, İstanbul 2023'ün ilk 6 ayında 2.7 milyar dolarlık mücevher ihracatı gerçekleştirdi. Şimdi ise dünyanın en büyük beş uluslararası mücevher fuarından biri olan Istanbul Jewelry Show'a 54'üncü kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türk mücevher sektörü, ihracatta büyümesi en hızlı olan sektörler arasında yer alıyor ve 2023'ün ilk 6 ayında 3 milyar 50 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Şimdi ise sektör temsilcileri, 54'üncü kez İstanbul'da gerçekleşecek olan Istanbul Jewelry Show'da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Elmas Kule sponsorluğunda düzenlenecek olan fuar, ABD'den Hindistan'a kadar farklı coğrafyalardan alıcılarla tanışma ve iş birliği imkanı sunarak, sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alıyor. Fuarda, mücevher sektörünün son trendleri sergilenecek ve uluslararası bağlantılar kurulacak.

DÜZENLENECEK OLAN EN BÜYÜK EKİM FUARI

İstanbul'da yılda iki kez düzenlenen Istanbul Jewelry Show, bu yıl yapılan en büyük Ekim fuarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Fuar alanı, 40 bin metrekareden 50 bin metrekareye yükselirken toplamda 5 hallde 140'tan fazla ülkeden 27 bini aşkın sektör profesyonelini ağırlayacak.

Fuarda, altın, mücevher, pırlanta, renkli taş, değerli ve yarı-değerli taş, inci, gümüş, gümüş takı ve gümüş ev eşyası, altın montür, rafineri, saat, kalıp, vitrin dekorasyon, makine-ekipman ve yan sanayi, kasa, yazılım, lojistik ile aydınlatma gibi birçok ürün grubu sergilenecek.

.jpg

SEKTÖR GELİŞİMİNİ DESTEKLEYEN ETKİNLİKLER

Istanbul Jewelry Show, sektör gelişimini destekleyen etkinlik takvimi ile de öne çıkıyor. Designer Club adı verilen proje, Mücevher İhracatçıları Birliği ve Istanbul Jewelry Show'un ortak çalışmasıyla gerçekleştirilecek. Tasarımcılar ve ustalar, ürettikleri takıları özel bir stantta sergileme fırsatı bulacak.

Ayrıca, "Art for Jewelry-Inspiration Hub" etkinliği sanat ve mücevheri bir araya getirecek ve global influencerlar ile sektörün önemli isimlerinin katılacağı seminerlere ev sahipliği yapacak. Dünyanın bir numaralı trend öngörü firması WGSN de, Art for Jewellery kapsamında yeni sezonun trendlerini açıklayarak tüketici tercihlerine dair iç görüler verecek.

“İHRACATIN YÜZDE 80’Nİ FUARDA GERÇEKLEŞMESİ BEKLENİYOR”

Istanbul Jewelry Show Kurucu Ortağı Şermin Cengiz, Türkiye'nin altın mücevherat pazar büyüklüğü açısından dünyanın en büyük beş pazarı arasında yer aldığını ve dünya mücevher ihracatında ilk üç ülke arasında yer aldığını belirtti. Geçtiğimiz yıl sektörün 5 milyar 855 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Cengiz, Istanbul Jewelry Show'un önemli bir ticaret merkezi konumunda olduğunu söyledi.

Fuar süresince yapılacak iş görüşmeleri ile Türkiye mücevher ihracatının yüzde 80'ine yakın bölümünün gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirten Cengiz, fuarların sektörün gelişimi için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Fuarlar sayesinde firmalar kendilerini tanıtma imkanı bulurken sektördeki son gelişmeleri de yakından takip etme fırsatı yakalıyorlar.

10-002.jpg

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ISTANBUL JEWELRY SHOW’UN BİR PARÇASI

Fuarda çevreye duyarlı birçok çalışma ile sürdürülebilirlik vizyonuna dikkat çekiliyor. Etkinliğin karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla basılı materyallerin azaltılması, yaka kartlarının ve fuar halılarının geri dönüştürülmesi, LED teknolojisi kullanarak elektrik tasarrufu sağlanması, kağıt kullanımını azaltmak için ziyaretçi anketlerinin tablet aracılığıyla online yapılması gibi adımlar atılıyor. Ayrıca, CO2 emisyonunu en aza indirmek amacıyla katılımcı ve ziyaretçilerin fuar alanına toplu taşıma ile ulaştırılması planlanıyor. Bu çalışmalar, etkinliğin sürdürülebilirlik vizyonu ile uyumlu olduğunu gösteriyor.

INFORMA MARKETS HAKKINDA

Informa Markets, endüstrilerin ve uzmanlaşmış pazarların ticaret faaliyetlerinde bulunmaları, yenilik yapmalarını ve büyümelerini sağlamak amacıyla iş platformları oluşturuyor. Tüm dünyadaki piyasa katılımcılarına birebir katılımlı fuarlar, hedeflenmiş dijital hizmetler ve aksiyonlanabilir veri çözümleri ile iş faaliyetlerinde bulunma ve tecrübe kazanma fırsatları sunuyorlar.

İlaç, Yiyecek, Medikal Teknoloji ve Altyapı sektörlerinin yanı sıra bir düzineden fazla global endüstriden alıcı ve satıcıları bir araya getiriyorlar. Dünyanın önde gelen piyasa oluşturucu firması olarak, çeşitli uzmanlaşmış pazarları hayata geçirerek yeni fırsatlar sunuyor ve bu pazarların yılın 365 günü gelişmesine katkıda bulunuyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN