Land Rover Discovery'e rakip çıktı: Haval H9, fiyatıyla ve donanımıyla dikkat çekiyor!

Land Rover Discovery'e rakip çıktı: Haval H9, fiyatıyla ve donanımıyla dikkat çekiyor!

Haval H9 yeni SUV'unu tanıttı! Fiyatı ve donanımıyla dikkat çeken SUV Land Rover Discovery'e rakip olma yolunda ilerliyor! Tasarımı ve genişliğiyle, geniş ailelerin ve rahatlığına düşkün olanların yeni favorisi olacak...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Great Wall Motor'un prestijli markası Haval, 23 Ocak'ta ikinci nesil H9 SUV'sinin resmi görsellerini yayınladı. 2024 yılının ilk yarısında lansmanı beklenen Haval H9, tasarımıyla Land Rover Discovery'e ciddi bir alternatif olma yolunda ilerliyor. Fakat en büyük avantajı fiyatıyla öne çıkıyor.

resim-2024-01-24-091034218.png

Modern ve göz alıcı tasarımıyla dikkat çeken Haval H9, düz gövde yapısı, büyük dikdörtgen ızgarası, geleneksel kapı kolları, siyah tavan rafları ve 19 inç çift altı kollu jantları ile Discovery'nin izinden gidiyor. Haval harfi logosu da ızgaranın içine yerleştirilerek aracın prestijli bir görünüme kavuşmasını sağlıyor.

Haval H9, 5 ve 7 kişilik olmak üzere iki koltuk düzeni sunuyor. Arka bölümde yana doğru açılan bagaj kapağı ve dikey olarak düzenlenen stop lambaları, aracın “8” şeklinde bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Güç konfigürasyonu, 8 ve 9 vitesli AT ile eşleştirilmiş 2.0T benzinli veya 2.4T dizel motor seçeneklerinden geliyor.

4 ÇEKER VERSİYONUN YAKIT TÜKETİMİ DİKKAT ÇEKTİ

resim-2024-01-24-091044981.png

BorgWarner'ın TOD (Talep Üzerine Tork) dört tekerlekten çekiş sistemi ile donatılan Haval H9, 2.0T versiyonunda 10,7 L/100 km (WLTC) yakıt tüketimi sunuyor. Yaklaşma ve uzaklaşma açıları sırasıyla 31° ve 26° olan bu araç, çekme kapasitesine de sahip.

resim-2024-01-24-091116698.png

İç mekan tasarımı bakımından Haval Raptor'dan esinlenen Haval H9, klima çıkışlarının merkezi kontrol ekranının altında yer aldığı ve orta konsolda çeşitli fiziksel düğmelerin bulunduğu bir iç mekan sunuyor.

Aralık 2023'te Rusya'da tanıtılan bu model, dört tekerlekten çekiş sistemi olmaksızın benzer güç aktarım sistemleriyle sunuluyor.

GÜÇLÜ BİR ALTERNATİF

resim-2024-01-24-091021906.png​​​​​​​

Land Rover Discovery'nin lüks ve yetenekleriyle bilinen bir SUV olmasına karşın, Haval H9'un uygun fiyatı ve benzer özellikleriyle alternatif bir seçenek sunması, otomobil tutkunları için cazip bir tercih haline geliyor. Bu yeni SUV, lüks ve performansı daha uygun bir fiyatla arayanlar için ideal bir seçenek olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN