Maaşlarını alamadıklarını söyleyen Corazon işçilerinin eylemi 11. gününde

Maaşlarını alamadıklarını söyleyen Corazon işçilerinin eylemi 11. gününde

Dilovası Corazon fabrikasında çalışan ve aylardır maaşlarını alamadığını iddia eden işçiler, şirketin iş akdini tek taraflı feshetmesi üzerine fabrika önünde eylem başlattı. Eylemleri 11 gündür devam eden işçiler, "Şirket insanları mağdur etmeye devam ediyor" diyerek idarecilerin kendileriyle görüşmek istemediğini ifade etti.

Kocaeli Dilovası’nda bulunan Corazon ambalaj fabrikasında, aralık ve ocak ayında almaları gereken maaşları işveren tarafından nisan ve mayıs ayına ötelenen işçiler eylem başlattı.

Maaş ödemelerinin aksadığını söyleyen Corazon işçisi Oktay “Fabrika içinde makinelerin satıldığını ancak buna rağmen kendilerine maaşlarının verilmediğini” söyledi. Yeni Yaşam gazetesinden Tolga Balcı'nın haberine göre; fabrikada bölüm ustası olarak çalıştığını da söyleyen Oktay, “2017’den bu yana Corazon’da çalıştığını ve iki sendir maaşlarının geç verildiğini” ifade etti.

'İDARECİLER BİZİMLE GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR'

Maaşların ne zaman verileceği konusunda bir bilgi alamadıklarını belirten Oktay, “Şirket insanları mağdur etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay şirket bir makinesini sattı. Şu an fabrika önünde bekliyoruz. İdareciler bizimle görüşmek istemiyor. Buranın patronu Nurettin Saraç insanları dolandırıyor. Kış günü bizi kapının önüne çıkardılar. Bunu yaptıysan haklarımızı vereceksin” dedi. Oktay’ın iddiasına göre Corazon, maaşlarını vermediği işçilere tazminatlarını 2023 yılında ödeme teklifinde bulundu.

'ŞİRKET İŞ AKDİNİ TEK TARAFLI FESETTİ'

Şirketin iş akdini tek taraflı feshettiğini iddia eden Oktay, "Biz de bekletmeden bizim maaşlarımızı verin dedik. Aralık-ocak maaşımızı 'nisanda vereceğiz' dediler. 2 aydır paramız içeride, biz nasıl anlaşma yapalım bu şartlar altında. Şirket iş akdini tek taraflı fesih etti. Bu olduğu için bizde kapıda eylem başlattık. Muhatap bulamıyoruz, kimse de adım atmıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN