Memur, emekli ve asgari ücretli o rakamlara kilitlendi! Milyonlarca kişi bekliyor... Ocak ayı zammı için dikkat çeken iddia

Memur, emekli ve asgari ücretli o rakamlara kilitlendi! Milyonlarca kişi bekliyor... Ocak ayı zammı için dikkat çeken iddia

Asgari ücretlilerin gözü kulağı yılbaşında yapılacak zamma odaklanmışken, yeni zamlarla alakalı heyecanlandıran bir iddia gündeme geldi. Söz konusu iddianın ardından asgari ücret rakamı netlik kazanırken, memurlarla emeklilerin alacağı zam da belli oldu.

Enflasyon rakamları doğrultusunda asgari ücret zammının netleştiği iddiası gündemi sarstı. Ocak ayında gelecek yeni zam enflasyona göre belirlenecek. Enflasyonun yüzde 15.91 olması halinde esnaf emeklilerinin alacağı minimum maaş 4.197 liradan 4.865 liraya çıkacak. Aynı zamanda 2000 yılından önce emekliye ayrılan SKK'lıların da 4.687 lira olan maaşları 5432 lira olacak. Gelecek zamla birlikte asgari ücretlilerin maaşlarının ise 7.500 lirayı geçeceği düşünülüyor.

YENİ YILDA NE KADAR ZAM GELECEK?

Eylül ayının ikinci yarısında milyonlarca vatandaş yeni yılda yapılacak zammı merak etmeye başladı. 2023 yılında milyonlarca çalışanın maaşına da zam yapılacak. Ocak ayında maaşlarda güncelleme yapılırken Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nca belirlenecek yeni maaş ücreti 1 Ocak 2023 itibariyle yürürlükte olacak.

 yeni yılda maaşlara ne kadar zam gelecek

Yeni yılda maaşlara gelecek zamlar şimdiden merak konusu olurken, 2023 yılı Ocak ayında ortaya çıkacak enflasyona göre zam oranları da netleşecek. Yapılan tahminlerin doğru çıkması halinde 2022 senesinin 2. yarısında enflasyon oranlarının SSK ile BAĞ-KUR emeklisi Ocak zammına yüzde 15.91 olarak yansıması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN