Memurların başından kaynar sular dökülecek! Bakan Şimşek kötü haberi verdi: O para artık ödenmeyecek

Memurların başından kaynar sular dökülecek! Bakan Şimşek kötü haberi verdi: O para artık ödenmeyecek

Memur maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte memur maaşlarına yapılacak olan zam merak konusu olurken vatandaşlar 'Memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten kötü haber geldi. Memurların başından kaynar sular dökülecek! O para artık ödenmeyecek. Meclis'ten geçti, artık kesinti yapılacak. İşte detaylar haberimizde...

Milyonlarca kişi memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zammı merakla takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yaptığı konuşmada memur ve emekli maaşlarıyla ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Milyonlarca memur bu haberle adeta şok geçirecek. Memur maaşlarına önemli bir kesintiye gidilecek. Peki memur maaşlarına ne kadar zam yapılacak? 2024 memur maaşları ne kadar olacak? İşte son dakika memur ve emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

ERDOĞAN'DAN EMEKLİ MAAŞI ZAM AÇIKLAMASI

Emekliler hükümetten enflasyona göre bir zam beklerken iktidara tepkiler gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yapmış olduğu son konuşmasında memur ve emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Emekli maaşlarına enflasyon dikkate alınarak zam yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak milletimiz şundan emin olsun ki; Türkiye ne büyümesinden taviz verir, ne enflasyona teslim olur ne de dar gelirliler başta olmak üzere vatandaşlarının mağduriyetine göz yumar." dedi.

hgghgh-2023-10-27t132854-781.jpg

BAKAN ŞİMŞEK'TEN MEMURLARA KÖTÜ HABER: ARTIK O PARA ÖDENMEYECEK!

Gazeteci Cem Küçük'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memurlara yapılacak olan zammın enflasyon ile sınırlı kalacağını belirtti. Aynı zamanda Bakan Şimşek, 2009 yılından beri uygulanan 'enflasyon farkı' ödemelerinin bu yıl yapılmayacağını belirtti. Bu açıklama, halihazırda 22 bin lira seviyelerinde dolaşan en düşük memur maaşına yaklaşık 2 bin lira daha az zam yapılmasına neden olacak.

MEMUR MAAŞLARINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belli oldu. Buna göre 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

ghgh-27.jpg

HÜKÜMETİN MEMUR MAAŞI ZAM TEKLİFİ NE?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için zam teklifini açıkladı. 2024'te ilk 6 ay için yüzde 15, ikinci 6 ay için yüzde 10 zam teklif edildi. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN