Mercedes AMG One Goodwood Festivalinde dikkatleri üzerine çekti

Yıllarca bekleyişin ardından Mercedes'in çığır açan Formula 1 motorlu otomobili en sonunda görücüye çıktı. Goodwood Festival of Speed'de dikkatleri üzerine çeken AMG One, daha çıkmadan üretilecek 275 adetin tamamını satarken Türkiye'ye ise bir adet gelmesi bekleniyor.

BARAN BEKİ | KARAR

Yaklaşık 5 yıllık bir süredir Mercedes'in üzerinde çalıştığı ve sadece Mercedes'in değil, aynı zamanda da otomotiv tarihindeki en özel otomobillerden biri olan AMG One, sahip olduğu gelişmiş aerodinamik özelliklerinin yanı sıra Euro 6 emisyonlarına uygun bir 'mini' Formula 1 motoruna sahiptir.

ÜNİVERSİTELERDE DERS OLARAK ANLATILACAK

Üzerinde bulunan son teknoloji aerodinamik parçaların FIA'nın dayanıklılık yarışı serisi olan WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) yarışlarına katılım gösteren araçlarla kolaylıkla rekabet edebilecek seviyede yere basma kuvveti ürettiği söyleniyor.

Farklı farklı modları bulunan AMG One gerektiği zaman her ne kadar üretilme amacı o şekilde olamasa da yollarda, seyahat etmek için kullanılabilirken uygun araç modu seçildiği zaman hafta sonunda keyif amacıyla pistte turlayabileceğiniz veya rekabetçi bir şekilde yarışabileceğiniz 'Race DRS' moduna sahiptir.

DAHA ÇIKMADAN HEPSİ SATILDI

Mercedes AMG One her ne kadar geçtiğimiz günlerde görücüye çıkmış olsa da AMG One çıkışından çok daha önce planlanmış olan 275 adetlik otomobillerin tamamını zaten satmıştı. Türkiye'ye de bir adet gelmesi beklenen bu otomobil iddialara göre Vural Ak'ın otomobil koleksiyonuna eklenecek.

REKABETÇİ TUR SÜRELERİ ÇIKARTABİLİR

Sosyal medyadaki Formula 1 fanlarının iddialarına göre, özellikle Formula 1'de son yıllarda arka gruplarda yer falan ve önündeki gruplar ile aralarında büyük farklar oluşan Haas ve Williams gibi takımların AMG One tarafından neredeyse yakalanabileceği söyleniyordu. Bu iddialar dayanaksız olsa da bu aracın GTE veya Prototype sınıfı olan bir yarış otomobili ile çok rahat yarışabileceği hatta önlerine dahi geçebileceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN