Merkez Bankası düğmeye bastı! 1 Ocak'tan itibaren yeni uygulamaya geçilecek: Tüm vatandaşları ilgilendiriyor!

Merkez Bankası düğmeye bastı! 1 Ocak'tan itibaren yeni uygulamaya geçilecek: Tüm vatandaşları ilgilendiriyor!

Merkez Bankasında gündemde olan FAST iş yeri ödemelerine ilişkin hazırlıklar tamamlanırken 2023 yılının ilk günlerinde kullanıma açılması bekleniyor. TR-Karakod okutulmasıyla beraber hesaptan hesaba anlık ödemeler fırsatı sağlanırken vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulama için geri sayım başladı.

2023 yılında ödeme ve elektronik para kuruluşlarının FAST sistemi üzerinden yeni proje hayata geçirilirken Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamalar üzerine önümüzdeki yıl Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının da FAST Sistemine doğrudan giriş yapılır.

TCMB'DEN FAST AÇIKLAMASI

2023 yılında Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşlarının da FAST Sistemine doğrudan katılımı imkanı sunuluyor. FAST İş Yeri Ödemeleri ile ilgili gerekli hazırlıkların sonuna gelinirken 2023 ilk zamanlarında hayata geçirileceği bilgisi verildi.

FAST yeni işlemler

Fon transferlerini ve ödemelerde IBAN yerine Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi kullanabilmemiz mümkün olurken hayatımızı kolaylaştıran Kolay Adresleme Sisteminde kayıtlı kullanıcı sayısı ise 19 milyona geldi.

FAST sisteminde alışverişlerde mevcut ödeme yöntemleri tamamlanırken kullanılması da bir o kadar ilgi görüyor. FAST işyeri ödemeleri hazırlıklarında sona varılmasıyla beraber TR-karakod okutularak hesaptan anlık olarak geçiş sağlanır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN