Microsoft’un piyasa değeri 2,6 trilyon dolara ulaştı

Microsoft’un piyasa değeri 2,6 trilyon dolara ulaştı

Dünya genelinde gündemden düşmeyen yapay zeka teknolojisine yaptığı yatırımlarla değeri rekor seviyeye çıkan Microsoft, son hesaplamada 2,59 trilyon dolara ulaştı.

ChatGPT'nin sahibi olan ABD merkezli OpenAI'ye yaptığı büyük yatırımlarla yapay zeka teknolojisinin öncülerinden biri olarak öne çıkan Microsoft’un değeri 2,59 trilyon dolara ulaştı.

HİSSELERE TALEP ARTTI

Perşembe günü, JPMorgan analistleri, yapay zekanın şirketin ürünlerine olan talebi artırdığını belirterek Microsoft'un hisse senetlerindeki fiyat hedeflerini yükseltti. Microsoft'u kapsayan 53 analistten 44'ü hisseleri satın almayı önerdi ve Refinitiv verilerine göre medyan fiyat hedefi 340 dolara ulaştı.

Microsoft'un hisseleri Perşembe günü hisse başına 348,10 dolardan yüzde 3,2 artışla kapandı. Yıl başından bu yana yıl içinde yüzde 45'ten fazla değer kazanan hisse senedi, 19 Kasım 2021'de 343,11 dolar ile önceki rekor kapanışına ulaşmıştı. Hisse senedinin gün içi rekor seviyesi 22 Kasım 2021'de 349,67 dolar olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN