Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek...Yaşa göre maaş sistemi geliyor: En düşüğü 17 bin lira olacak!

Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek...Yaşa göre maaş sistemi geliyor: En düşüğü 17 bin lira olacak!

Milyonlarca emekli maaşlarına gelecek seyyanen zammı bekliyor. Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kulislerden peş peşe bilgiler gelirken ortaya atılan son iddia emeklileri sevinçten havaya uçuracak cinsten. Emeklilerin maaşı değişecek! Yaşa göre maaş sistemine geçiliyor. Beklenen zam ise açıklandı. En düşük emekli maaşı 17 bin TL olacak. İşte geçilecek yeni emeklilik sisteminin detayları ve maaşlara gelecek olan zam oranı...

Emekliler kara kara maaşlarına gelecek olan seyyanen zamma odaklanmış durumda. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olması milyonlarca emekliyi isyan ettirirken yerel seçimler öncesi seyyanen zammı bekleniyor. Peki emeklilere seyyanen zammı yapılacak mı? En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Milyonlarca emeklinin beklediği haber geldi. Maaşlar değişiyor! Son dakika olarak duyurdular. Yaşa göre maaş sitemi geliyor. Bunun yanında maaşlara okkalı zam geliyor. İşte detaylar haberimizde...

MİLYONLARCA EMEKLİNİN MAAŞU DEĞİŞİYOR! YENİ DÜZENLEME YOLDA

Yerel seçimlerle birlikte emekli maaşlarında çalışmalar başlatıldı. 10 bin TL altında maaş alan emeklilerin kök aylıklarına yeni düzenleme ile ilgili çalışmalar devam ederken en düşük emekli maaşına yapılacak olan zam merak konusu oldu.

yeni-proje-2024-03-21t093141-458.jpg

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, hükümet yeni bir emeklilik sistemi getirmeye hazırlanıyor. Haziran'dan önce ene düşük emekli maaşına zam yapılması beklenirken yeni bir düzenleme geleceği ifade edildi. Bu kapsamda, taban aylıkta emeklilik yaşı esas alınacak. Artık vatandaşların taban maaşları emekli olduğu yaşa göre değişecek. Söz konusu düzenleme eğer uzlaşıya varılırsa çalışma hayatını tekrar kurgulaması öngörülen yeni İş Kanunu’na eklenecek.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 17 BİN TL OLACAK

Aynı zamanda düzenlemede sigorta primi ve sigorta gün sayısından bağımsız olarak emekli olunan yaşa göre standart taban aylık bağlanması sağlanmasını amaçlayan seçenekte olacak. Böylece en düşük emekli maaşı taban ücretine göre belirlenmiş olacak. Bir diğer uygulama ise emekli olan kişi belirlenen taban oranının altında maaş alamayacak. Yani 59 yaşında emekli olan bir vatandaş en düşük 17 bin lira emekli maaşı alacak. Bu rakam sigortalı çalışma süresi ve prim ödemesi gibi etkenlerle daha da artabilecek.

yeni-proje-2024-03-21t093207-769.jpg

Habere göre; Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, emeklilerin taban aylıklarını 10 bin liraya yükseltmek için de düğmeye bastı. Yeni düzenleme ile en düşük emekli kök aylığı 10 bin liraya çıkmış olacak. Düzenleme gerçekleşirse 10 bin liranın altında emekli aylığı alan 6,5 milyondan fazla emekli, zammını 10 bin lira üzerinden alacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN