Milyonlarca emekliye çifte bayram yaşatacak! Bayram ikramiyesi 15 bin TL mi oluyor? Flaş gelişme

Milyonlarca emekliye çifte bayram yaşatacak! Bayram ikramiyesi 15 bin TL mi oluyor? Flaş gelişme

Emekli ikramiyesi için yapılan teklifle Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 15 Bin TL'ye yükseltilerek emeklilerin sevincini artıracak. İşte detaylar...

Mayıs 14 ve 28 tarihlerinde yapılan seçimler öncesinde Türkiye'nin gündeminde emekli vatandaşların sorunları vardı. Hem siyasi partiler hem de cumhurbaşkanı adayları, bu sorunları çözmek için meydanlarda çeşitli vaatlerde bulundular. Bu vaatlerden biri de emeklilere Ramazan bayramı ve kurban bayramı olmak üzere yılda iki defa verilen ikramiyelerin artırılmasıydı. İlk başlarda bu ikramiyeler 1000 TL olarak başlamış ve daha sonra 1100 TL'ye yükseltilmişti. Son olarak, 2023 yılı için belirlenen ikramiye tutarı 2 bin TL'ye çıkarıldı.

EMEKLİLERE 15 BİN TL İKRAMİYE Mİ VERİLECEK?

2

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise seçimlerden hemen önce emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin 15 bin TL'ye çıkarılacağı vaadinde bulundu. Hatta bu ikramiyenin ilk ödemesinin kurban bayramında yapılacağını belirtti.

Ancak şimdi, emekli ikramiyeleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerinin 15 bin TL olarak ödenmesi için bir kanun teklifi verdi. Ağbaba, bu teklifi şu şekilde değerlendirdi: "Genel Başkanımızın seçim öncesi vaadi olan emekli ikramiyelerinin asgari ücret seviyesine yükseltilmesi ve bir önceki bayramda eksik verilen ikramiyenin de verilmesi ile bu bayramda emekli ikramiyelerinin 15 bin TL olarak ödenmesi için kanun teklifimizi Meclis'e sunduk."

Ağbaba, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın seçim öncesi emekli ikramiyelerini 2 bin TL'ye yükseltme sözünü hatırlatarak, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun vaadinin ise emekli ikramiyelerinin her bayramda asgari ücret kadar ödenmesi olduğunu belirtti. Ağbaba'nın teklifine göre, bir önceki bayramda eksik ödenen 6.500 TL'ye ek olarak Kurban Bayramı'nda da 8.506 TL asgari ücret eklenmeli ve bu bayramda emeklilere 15 bin TL ikramiye verilmelidir.

Emeklilere bayramlarda ikramiye ödenmesi fikri, 2015 yılında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ortaya atılmış ve o tarihten itibaren emeklilere ve hak sahiplerine Ramazan ve Kurban bayramlarında bin TL ödeme yapılmaya başlanmıştı. Ancak yıllar içinde yapılan küçük artışlar nedeniyle emekli ikramiyeleri sembolik bir miktar haline gelmiş ve enflasyon karşısında değer kaybetmiştir. Ağbaba, eğer iktidarın samimiyse, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun vaadinin gerçekleşmesi için destek vermeleri gerektiğini belirtmiştir.

Bu teklif, emekli vatandaşların yaşadığı maddi sıkıntılara çözüm olabileceği düşünülen önemli bir adımdır. Ancak teklifin Meclis'te nasıl karşılanacağı ve sonucun ne olacağı henüz belli değildir. Emekli vatandaşların beklentileri ve talepleri göz önünde bulundurularak, konunun ilerleyen süreçte nasıl bir çözüme kavuşacağı merakla beklenmektedir.                                                

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN