Musk batıyor mu? Binlerce kişiyi işten çıkaracak

Musk batıyor mu? Binlerce kişiyi işten çıkaracak

Tesla'nın sahibi Elon Musk ile çalışanlar arasında sıkıntılı günler yaşanıyor. İddiya göre Musk, 10 bin Tesla çalışanını işten çıkartmayı planlıyor.

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'ın sahip olduğu elektrikli otomobil devi Tesla'da, çalışanlarla yönetim arasında gergin günler yaşanıyor.

Musk'ın 10 bin çalışanını işten çıkarmayı planladığı iddialarının yanı sıra, Reuters'ın yayımladığı raporda ünlü milyarderin büyük bir küresel kriz beklediği de bildirildi.

100 BİNDEN FAZLA İSTİHDAM

100 binden fazla kişiye istihdam sağlayan şirketin çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracağı iddiaları ekonomi piyasalarında şok etkisi yarattı.

shiftdelete.net'te yer alan habere göre, Tesla CEO’su küresel ekonomi hakkındaki düşüncelerini “süper kötü bir his” olarak değerlendirdi.

ÇİN'İN POLİTİKASI TESLA'YI VURDU

Çin'de tekrar etkisini gösteren koronavirüsüne karşı hükümetin 'sıfır vaka' politikası yürütmesi, Tesla gibi birçok teknoloji şirketini olumsuz etkiledi.

Yaşanan kapanma süreci, dünya ekonomisindeki dalgalanmalar ve Ukrayna savaşının yatırımcılardaki olumsuz etkisi, şirketin büyüme planlarını değiştirebilir.

EVDEN ÇALIŞMAYA SON VERDİ

Öte yandan Elon Musk, Tesla çalışanlarıyla bu aralar sorunlar yaşıyor. Geçtiğimiz günlerde Musk’ın pandeminin sona ermesiyle birlikte çalışanlarını ofise getirmek için uğraştığı belirtilmişti.

Ardından Tesla CEO’su, çalışanlardan ya haftada 40 saat ofise gelmelerini ya da şirketten ayrılmalarını istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN