Nakit avansa faiz darbesi! Döviz yatırımlara set çekiliyor

Nakit avansa faiz darbesi! Döviz yatırımlara set çekiliyor

Merkez Bankası, kredi kartından nakit borçlanmaya faiz oranında düzenlemeye gitti. Bu düzenleme ile nakit avans faiz oranları ihtiyaç kredisi oranları ile aynı seviyeye getirildi. Uzmanlara göre bu faiz artışı ile nakit avansa olan ilginin azaltılması ve döviz yatırımlarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Merkez Bankası, ilave sıkılaştırma adımları kapsamında iki yeni kararını cumartesi günü duyurdu. Nakit avans faiz oranları, ihtiyaç kredisi faiz oranları ile eşitlendi. NTV'nin haberine göre, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 4,42'den yüzde 5'e yükseltildi.

Karttan nakit borçlanmaya faiz düzenlemesinde hedef, düşük faizli nakit avansa olan ilginin azaltılması ve döviz yatırımlarının önüne geçilmesi.

Bu düzenlemeyle, nakit avans ile döviz yatırımı yapanlar daha fazla faiz ödeyecek. Nakit avans ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar bu düzenlemeden etkilenmeyecek.

ŞİRETLERDEN TL'YE GEÇİŞ TEŞVİKİ

Merkez Bankası, bankalardan şirketleri önümüzdeki dönemde dövizden TL'ye geçişe yönlendirmelerini istedi.

TAKSİT SAYISINDA DÜŞÜŞ

Geçen hafta kredi kartı nakit avansında taksit sınırı 12'den 3'e indirilmiş, limit oranları düşürülmüş ve ilk müşterilere verilen faizsiz kredilerin vadesi 6 aydan 3 aya indirilmişti.

Uzmanlara göre, bu düzenlemeler ile nakit avans kullanımı ve döviz yatırımları üzerinde caydırıcı bir etki oluşturması ve TL'ye olan ilgilinin artırılması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN