O araçlarda zam paniği başladı! 500 bin TL zam yolda, herkes elini çabuk tutmak istiyor ama...

O araçlarda zam paniği başladı! 500 bin TL zam yolda, herkes elini çabuk tutmak istiyor ama...

Otomobil hayali kuranlar dev zamla karşı karşıya kalacak. O tarihten itibaren birçok modelde 500 bin TL'lik zam yola çıktı. Elini çabuk tutmak isteyen tüketiciler soluğu bayilerde alıyor. İşte tüm detaylar...

O otomobillere gelecek dev zam öncesinde tüketiciler elini çabuk tutsun. Tarih verilerek işaret edilen otomobillerde 500 bin TL zam bekleniyor. Zam öncesinde tüketiciler bayilere akın edecek. İşte tüm detaylar...

YÜZDE 40 EK VERGİ

Çin'den ithal edilen otomobillere dev zam yola çıktı. O tarihten itibaren otomobil fiyatlarına 300 bin TL ile 700 bin Tl arasında bir zam beklentisi oluştu. Ticaret Bakanlığı kararına göre, ithal edilen Çinli otomobillerine yüzde 40 ek vergi getirileceği duyuruldu. Türkiye pazar payının yüzde 10'una sahip olan Çinli otomobil markalarındaki vergi yüzde 50'ye yükselecek.

2-6cug.webp

O TARİHTE DEV ZAM

Ticaret Bakanlığı kararına göre, Çinli otomobillere gelecek ek vergi 8 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak. Yaklaşık bir aylık süre içerisinde tüketiciler ve ihtiyaç sahipleri otomobillerini alacak. Ek verginin yanı sıra KDV ve ÖTV'nin de eklenmesiyle fiyatlarda daha da farklı bir değişiklik görülebilir. Çinli otomobillerde ortalama zam 500 bin TL tutarında olacak.

Yatırımcılar bu zamları fırsata çevirerek soluğu bayilerde aldı. Araç satın almak isteyen yatırımcılar, zam sonrasında araçları yeniden elden çıkartarak kar etmeyi hedefliyor. Araç teslimat süresi ise 1 ay kadar sürdüğü açıklandı.

10-ju7o.webp

FAZLA ÖDEME YAPABİLİRSİNİZ

Zam öncesi kapora yatıranlara kötü haber geldi. Sırasını bekleyelenler, 1 ay sonraki zamdan etkilenebileceği gündemde yer aldı. Müşterileri bu durumun yaşanması halinde sırasından vazgeçeceği düşünülüyor. Konunun ardından bayiler ve müşteriler arasında sorunlar başgösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN