O illerde yaşayanlar dikkat! Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin: 9000 TL para yatırılmış olabilir!

O illerde yaşayanlar dikkat! Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin: 9000 TL para yatırılmış olabilir!

Depremzedeler için yapılacak ödemelerle ilgili araştırmalar devam ediyor. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için yapılacak kira ve taşınma desteklerinin ödemeleri 11 farklı şehirde hesaplara yatırılacak. Ödeme sorgulama işlemi nasıl yapılacağı ise ayrıca merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

Vatandaşlar, depremzede olanlar için yapılan kira ve taşınma yardımlarının ödeme detaylarını merak ediyor. Bu kapsamda, ödemelerin hangi illere ve ne zaman yapılacağı konusunda araştırmalar yapılmakta. Nisan 2023 tarihinde yapılacak kira ödemelerinin ne zaman yatırılacağına dair bilgiler de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte 11 il için kira ve taşınma yardımı ödeme detayları...

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

e devlet

Depremzedelerin yaşadıkları afet sonrasında kira yardımı alabilmeleri için devlet tarafından destek veriliyor. Bu süreçte kira yardımı başvurusu yapmak oldukça basit bir işlem. Başvuru işlemleri genellikle e-Devlet platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Afetzede barınma desteği için e-Devlet adresine giriş yaparak ilgili adımları takip edebilir ve başvurunuzu kolayca tamamlayabilirsiniz.

2023 DEPREMZEDE KİRA YARDIMI TUTARI NE?

ödeme

Depremzedeler için devlet tarafından sağlanan kira yardımı ödemesi, ev sahipleri için 5 bin TL, kiracılar için ise 3 bin TL olarak belirlenmiştir. Ancak bu ödemelerin yapılabilmesi için konutun ağır ya da orta hasarlı, acil yıkılacak olarak tespit edilmesi gerekmektedir. Bu tespit süreci tamamlandıktan sonra, söz konusu konutta ikamet etmiş olan hem kiracılar hem de ev sahipleri için ödemeler yapılacaktır.

KİMLER YARARLANABİLİYOR?

ödeme

Afetzede Barınma Desteği adı altında AFAD tarafından kahramanmaraş depreminden etkilenen 11 ilde geçici barınma, taşınma ve temel ihtiyaçların giderilmesine yönelik nakdi yardım ödemesi yapılıyor. Bu yardımdan afetzedeler karşılıksız olarak faydalanabiliyorlar.

AFETZEDE YARDIM ÖDEME BAŞVURUSU DETAYLARI

Depremzede vatandaşların yararlanabileceği Barınma Desteği Ödemesi için başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Vatandaşlar, e-Devlet adresi üzerinde “Afetzede Barınma Desteği” araması yaparak gerekli adımları takip ederek başvurularını gerçekleştirebilmektedirler.

Ayrıca, il valilikleri tarafından yapılan tespitler sonucunda depremden etkilenen vatandaşlara taşınma ve kira yardımı ödemeleri yapılmaktadır. Ağır hasarlı konutlar için konteyner yardımı yapılması durumunda 15 bin TL taşınma desteği sağlanmaktadır. Ayrıca, fiili olarak deprem bölgesinde ikamet edenler kira yardımından yararlanabilmektedirler.

YARDIM ÖDEMESİNİ NASIL ALABİLİRSİNİZ?

Depremzedelerin destek ödemeleri Ziraat Bankası tarafından yapılmaktadır. Banka hesabı olmayan vatandaşlar da T.C. kimlikleri ile birlikte yine Ziraat Bankası'ndan ödemelerini alabilirler. Banka hesabı olmayanlar ise en yakın Ziraat Bankası şubesinden T.C. kimlikleri ile ödeme alabilirler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN