O şehirler tek dişiyle savaşıyor! İflas kararları peş peşe geldi, herkes yeni iş aramaya başladı! O illerden iflas rekoru kırdı

O şehirler tek dişiyle savaşıyor! İflas kararları peş peşe geldi, herkes yeni iş aramaya başladı! O illerden iflas rekoru kırdı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pandemi sonrasında yaşanan ekonomik sıkıntılar kurumsal şirketleri zor durumda bırakıyor. Ülke ekonomisi üzerinde baskılar devam ederken iflas kararları da peş peşe geliyor. Türkiye'nin o şehirleri ise iflas rekorları kırmaya devam ediyor. İşte iflas rekoru kıran şehirler…

Pandemi sürecinin ardından bocalayan devletler büyük bir krizin eşine sürükleniyor. Türkiye'de yaşanan ekonomik krizler sık sık gündeme gelirken iflas haberleri de çok geçmeden ardı arkasına geliyor. Ülkenin dört bir yanında farklı ölçeklerdeki işletmeler mali zorluklarla karşı karşıya kalırken konkordato ilan etti görülüyor. Sanayi, turizm, tarım gibi temel sektörlerden gelen bu haberler toplumda büyük bir endişeyi de beraberinde getiriyor. Son dönemde en çok iflas kararı açıklayan 5 şehir belli oldu. İşte iflas rekoru kıran şehirler…

EN ÇOK İFLAS EDEN ŞEHİRLER HANGİLERİDİR?

konya-1.jpg

5- TARIM ŞEHRİ KONYA

Türkiye'deki önemli sanayi şirketlerinin yer aldığı Konya üretim kapasitesi ve çeşitlilikleri ile de oldukça dikkat çekmektedir. Şehirde hem tarım hem de gıda sektöründe atılımlar yapılırken makine, metal ve otomatik bir pek çok farklı güçlü üretim yapısı da Konya'da yer alıyor. Stratejik ve ekonomik açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan Konya, en çok iflas kararı açıklayan şehirler arasında da yer alıyor.

kocaeli-2.jpg

4- SANAYİ ŞEHRİ KOCAELİ

Sanayicilik alanında en çok yoğunlaşan şehirlerin başında gelen Kocaeli ticaretin kalbi olarak bilinmektedir. Türkiye'nin de ekonomik ve dinamik stratejilerinde önemli bir yere sahip olan Kocaeli iflas eden işletmeler açısından da ilk sıralarda yer alıyor. İflas istatistiklerine baktığımızda en çok iflas kararı veren 4 sırada Kocaeli yer alıyor.

izmir.jpg

3- TİCARET MERKEZİ İZMİR

Türkiye'nin gözde şehirleri arasında yer alan İzmir ekonomik açıdan en önemli şehirlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. İzmir'de teknoloji sektöründe artış görülürken tekstil, gıda, otomotiv, kimya ve metal İşleme gibi çeşitli sektörlerde kapsamlı aktiviteler yer almaktadır. Bu kadar farklı olanla yönelen bir şehirden iflas kararları da çok geçmeden geliyor.

bursa-kapak.jpg

2- SANAYİNİN KALBİ BURSA

Otomatik açısından ilk akla gelen şehirlerden biri olan Bursa son dönemde ciddi problemlerle karşı karşıya kalmaktadır. Maliyetlerin yükselmesi ve pandemi sürecinden sonra yaşanan sıkıntılar da şirketlerin ipini tek tek çekiyor.

istanbul-1.jpg

1- İŞGÜCÜNÜN MERKEZİ İSTANBUL

Hem ekonomik hem de kültürel açıdan oldukça yoğun bir şehir olarak karşımıza çıkan İstanbul rekabet ve maliyet artışı ile birlikte iş dünyasının zorlu süreçlerinde savaşmaya devam ediyor. Şehirdeki işletme ve kira giderlerinin yüksekliği, ekonomik dalgalanmalar ve yönetimsel zorluklar derken büyük riskler iflas kararlarını da beraberinde getiriyor.

ANKARA LİSTEDE YOK MU?

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden biri olarak karşımıza çıkan Ankara'nın listede yer almaması şaşkınlığa neden oluyor. Son dönemde işletmelerin farklı kaynaklar bulması ile birlikte Ankara, listenin 8-9. sıralarına kadar geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN