O zamana kadar sabreden yatırımcı kaymağını alacak! Ünlü ekonomist doların asıl atak yapacağı tarihi verdi

Yatırımcılar ünlü ekonomistlerin açıklamalarını yakından takip ederken yeni bir uyarı ünlü ekonomist Murat Muratoğlu’ndan geldi. Uzman isim doların asıl atak yapacağı tarihi açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın, dolar, borsa yatırımcıları attıkları her adıma dikkat ederken özellikle yatırım konusuna ilişkin ünlü ekonomistlerin açıklamalarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda dolar piyasasına ilişkin önemli uyarılar yapan ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, dolar yatırımcılarına çok önemli bir uyarıda bulundu. Her geçen gün kendi rekorunu kıran dolarda şu an için 31.95 seviyesi söz konusuyken ilerleyen günlerde daha da pik yapacağı belirtildi.

yeni-proje-78.jpg

“DOLAR SERBEST BIRAKILMIYOR”

Ekonomist Murat Muratoğlu, doların şu anki seviyesine ilişkin olarak, “Seçim sonuçları açıklandı ve dolar uçtu. Aradan yaklaşık 8 ay geçti ve ekonomi yönetimi değiştirildi. Faizler arttırıldı, ancak dolar yine de serbest bırakılamıyor. Son bir haftadır dolarda bir kalkışma çabası var ve halen devam ediyor. Aynı yöntemle tutma çalışmaları sürüyor” dedi.

yeni-proje-77.jpg

REZERVLERDE İYİLEŞME YOK

Merkez bankası rezervlerinde iyileşmenin söz konusu olmadığını ifade eden uzman isim, “Geçen yıl -75 milyar dolara kadar çıkmıştı, daha bugün açıklandı -60 milyar doları geçmiş. Tam 7 iş günündeki rezerv kaybı 6,4 milyar dolara ulaşmış ve seçime 3 hafta daha var. WhatsApp'a bakıyorsun, "Türk Lirası gruptan ayrıldı" yazıyor” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-76.jpg

Ayrıca dolar ile alakalı tarih ve rakam vererek, “Doların yılı 40 lira civarında kapatması için ellerinden geleni artlarına koymayacaklar” diye konuştu.