Otomotiv devi 400 kişiyi işten çıkaracak! Bu haber sonrası herkes istifasını verecek. Çalışanlar isyan etmek üzere

Otomotiv devi 400 kişiyi işten çıkaracak! Bu haber sonrası herkes istifasını verecek. Çalışanlar isyan etmek üzere

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz otomotiv sektörünü de vurdu. Pandemiden sonra artan ham madde fiyatları ve tedarik sorunları piyasaları altüst etmiş durumda. Son olarak gelen haber herkesi şoke etti. Otomotiv devi 400 kişiyi işten çıkaracak! Bu haber sonrası herkes istifasını verecek. Çalışanlar kara kara düşünüyor. 31 Mart 2024 tarihinde çıkarmalar başlayacak.

Pandeminin ardından yaşanan ekonomik kriz tüm sektörleri vurmuş durumda. Peş peşe iflas haberleri gelirken yapılan son açıklama piyasaları şoke etti.
Chrysler'in ana şirketi Stellantis, operasyonlarını düzene sokmak ve elektrikli araç üretimine odaklanmak amacıyla ABD'de yaklaşık 400 işçiyi işten çıkaracağını açıkladı. Bu haber sonrası herkes istifasını vermeye başlayacak.

OTOMOTİV DEVİ 400 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARACAK

Bir iflas haberi daha geldi. 2021 yılının Ocak ayında Groupe PSA ile İtalyan-Amerikan Fiat Chrysler Automobiles şirketlerinin birleşmesiyle kurulan ve bünyesinde dünyaca ünlü markaları barındıran Stellantis, ilginç bir karara imza attı. Dev şirket 400 çalışanını işten çıkaracak.

yeni-proje-2024-03-23t122329-978.jpg

Ferrari, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram ve Vauxhall gibi markalarla çalışan Stellantis, verimlilik ve maliyet optimizasyonu kapsamında ABD'de mühendislik, teknoloji ve yazılım birimlerindeki çalışanlarının yüzde 2'sinin işine son verileceğini bildirdi.

ÇALIŞANLAR KARA KARA DÜŞÜNÜYOR! SON TARİH 31 MART

Stellantis tarafından yapılan açıklamada, artan ham madde maliyetlerinin ve tedarik sorunundan kaynaklı küçülmeye gittiklerini ve şirketin verimliliği artırmak ve maliyet yapısını optimize etmek için kararlar almayı sürdürdüğü ifade edildi.

yeni-proje-2024-03-23t122400-934.jpg

Sıkı organizasyonel incelemelerin ardından ABD'deki mühendislik, teknoloji ve yazılım iş gücünün yaklaşık yüzde 2 azaltılmasının onaylandığı belirtilen açıklamada, işten çıkarmaların 31 Mart'tan itibaren geçerli olacağı kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN