Parasını ona yatıranlar eyvahlar olsun diyecek! Kazanç değil zarar getiriyor... Hatice Kolçak o kişileri uyardı

Parasını ona yatıranlar eyvahlar olsun diyecek! Kazanç değil zarar getiriyor... Hatice Kolçak o kişileri uyardı

Yatırımcılar, herhangi bir yatırım alternatifi seçmeden önce ekonomistlerin açıklamalarını dikkate alıyor. Bu kapsamda ünlü ekonomist Hatice Kolçak, yatırımcıları o alana karşı uyardı. Parasını 10'a çıkart yatıranlar pişman olabilir. İşte konuya ilişkin detaylar…

Merkez Bankası, Yaptığı son toplantıların ardından faizi sabit tutarak yüzde 50 olarak devam etmesine karar verdi. Bu faiz kararının ardından piyasada herhangi bir artış gözlemlenmeye özken dolar pozisyonunu korudu. Öte yandan gram altın ise ABD tarafından gelen faiz artış sinyali ardından düşüş gösterdi.

yeni-proje-1-003.jpg

Karar sonrasında borsa kanadında ise yeni bir rekora imza atılırken, borsadaki bu yükselişin temel nedeninin yabancı yatırımcıların gelmesi olduğu bildirildi. Tüm bunların yanı sıra mevduat faizlerinin yüzde 60 seviyelerine gelmesi yatırımcıların bu alana yönelmesine yol açıyor.

yeni-proje-2-001.jpg

“KAZNÇ DEĞİL ZARAR GETİRİR”

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, Merkez Bankası’nın politika faizini sabit tutmasına ilişkin kendi görüşlerini paylaştı. Kolçak, “Çok büyük bir tepki piyasa vermedi. Yabancı para girişi bugünü veyahut yarını kurtarır. 6 ay 1 sene sonrası bu bize kazanç değil, zarar getirir. Mevduat faizinde kazanç var. Ancak sonrasındaki bir riski göz ardı ediyorsunuz. Döviz ile fiyatlanan her şey çok ucuz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN