Piyasalarda 'ikinci tur' dalgalanması: Türkiye'nin CDS puanı 105 puan birden fırladı

Piyasalarda 'ikinci tur' dalgalanması: Türkiye'nin CDS puanı 105 puan birden fırladı

Dün kurulan 14 Mayıs sandığından ikinci turun çıkması seçimden bir hafta önce 500'ün altına düşen Türkiye'nin kredi risk pirimi fırladı. Dünkü sonuçların ardından CDS primleri, cumaya kıyasla 105 puan artarak 597 oldu.

Dün kurulan 14 Mayıs sandığından Cumhurbaşkanı'nın belirlenmesinin ikinci tura kalması piyasalarda negatif tepkiye neden oldu. Borsa devre keserken dolar kurunda yükseliş oldu. Kur arasındaki alım satım farkı da 2.5 liraya çıktı.

KREDİ RİSK PRİMİ FIRLADI

Seçimden bir hafta önce 500'ün altına düşen Türkiye'nin kredi risk pirimi fırladı. CDS, yani kredi risk primi, ülkelerin ekonomik ve politik risk gelişmesine göre her gün değişiyor. Kredi dereceleme kuruluşlarının ülkelere verdiği notlarından daha dinamik bir gösterge haline gelen bu değer, ‘risk barometresi’ gibi piyasalar tarafından izleniyor.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA İLK KEZ GERİLEMİŞTİ

Türkiye’nin CDS primleri geçtiğimiz hafta, beş ay sonra ilk kez 500 baz puanın altına gerilemişti.
Ancak dünkü sonuçların ardından CDS primleri, cumaya kıyasla 105 puan artarak 597 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN