Piyasalarda Kılıçdaroğlu havası: Türkiye'nin CDS puanı 500'ün altına geriledi

Piyasalarda Kılıçdaroğlu havası: Türkiye'nin CDS puanı 500'ün altına geriledi

Sandığa artık saatler kalmışken Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi günlük 50 puandan fazla düşüşle 500 baz puanın altına indi. Uzmanlar yaşanan düşüşü Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanma durumuna bağladı. Piyasanın bu senaryo nedeniyle olumlu bir havaya girdiği ifade edildi.

14 Mayıs sandığına günler değil artık saatler kaldı. Avrupa Birliği kulislerinde Berlin, Paris, Londra, Brüksel'in kendini Kemal Kılıçdaroğlu senaryosuna hazırladığı konuşuluyor. Yaşanan tablo piyasalarda da olumlu bir hava estirmeye başladı. 2022'nin sonlarında zirveye çıkan Türkiye'nin Kredi Risk Pirimi (CDS) puanı düşmaya başladı.

Dünya genelinde enflasyonun düşüşe geçmesiyle başta ABD Merkez Bankası (FED) olmak üzere merkez bankalarının 'şahin' politikalarını sonlandıracağı beklentisi risk algısının azalmasına sebep olurken, Türkiye'nin risk primlerinin düşüş eğilimi de hızlandı.

Merkez bankalarının yıl başından bu yana güçlü seyreden enflasyonla mücadelede attığı ve atacağı adımlara ilişkin beklentiler, yatırımcıların kararları üzerinde etkili oluyor.

Türkiye'nin 5 yıllık CDS değeri ise günlük 50 puandan fazla düşüşle Aralık 2022'den bu yana ilk kez 500 baz puanın altına indi. Ülkenin risk seviyesi TSİ 12.30'da 497 seviyesinde bulunuyor. Uzmanlar yaşanan düşüşün Kılıçdaroğlu'nun kazanacağı senoryosu nedeniyle piyasada oluşan olumlu havanın etkisiyle olduğunu belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN