Rekor artış! ÖTV muafiyetli araç için yeni limitler belli oldu! 2 Kattan daha fazla artış yapıldı!

Rekor artış! ÖTV muafiyetli araç için yeni limitler belli oldu! 2 Kattan daha fazla artış yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan rakamlar ile birlikte engelliler için otomobil ÖTV muafiyeti araç limiti 1 milyon 4 bin TL'ye yükseldi. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte yeniden değerleme oranı belli oldu. Cumhurbaşkanının indirim yetkisini kullanmaması durumunda yılbaşında vergi harç ve cezalara %122.9 zam yapılacak. Araç almak isteyen engelli vatandaşlar için de limit artışı görülecek. İşte konu hakkında merak edilen tüm detaylar…

ENGEL RAPORU İSTENİYOR

ÖTV'siz araç satın almak isteyen kişilerin %90 ve üzerinde engeli bulunması gerekmektedir. Ancak alınacak olan araçlar için de bir fiyat sınırlaması bulunmaktadır. 2021'de 330 bin 800 TL ulaşan fiyat sınırı 1 Ocak 2022 tarihinde 450 bin 500 TL'ye yükseldi. Bu kapsamda engelli vatandaşlar belirlenen rakam altında kalan ve motor hacmi 1.6 litreyi geçmeyen sıfır kilometre araba alabilmektedir.

Engelli Araçları

B SEGMENTLİ ARAÇLAR BULMAK ZORLAŞTI

Otomobil fiyatlarında yaşanan artış engellileri de zor durumda bırakıyor. Engelliler satın alacak araç bulamazken B segmentte bulunan araçlar arasından seçim yapılmaktadır. Birkaç model dışında alınabilecek araç kalmadığı söyleniyor.

EN ÜST LİMİT 1 MİLYON 4 BİN TL

Haber Global'de yer alan açıklama doğrultusunda 2023 yılı içerisinde uygulanacak olan yeni değerleme oranın açıklanması ile birlikte engellilerin ÖTV'siz satın alabileceği araç limitleri yükseldi. 2022 yılı içerisinde 450 bin 500 TL olarak uygulanan ÖTV muafiyetinde artış görüleceği belirtildi. Bu kapsamda ÖTV muafiyetinin % 122,9 artış göstermesi beklenirken 1 milyon 4000 TL olarak yer alması konuşuluyor.

engelli araç ÖTV indirimi

TÜM GÖZLER CUMHURBAŞKANINDA

Vergi ve harçlar için Yeniden değerleme oranında indirim yapılması cumhurbaşkanının yetkisi bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı %50 değerleme oranında azaltma yapabilmektedir. Motorlu taşıt vergilerinde ise artırma yetkisi %50 olarak görülürken indirim yetkisi ise %80 oranında görülmektedir.Engelli bireyler için ÖTV limitinin de bu oranda değişmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN