Rekor kırıldı! Son 5 yılın en sert artışı yaşandı

Rekor kırıldı! Son 5 yılın en sert artışı yaşandı

Temmuz ayı kira fiyatları verileri beklentilerin çok üzerinde geldi. Bazı bölgelerde rekorlar kırılırken, uzmanlar ilk kez bu kadar sert bir tabloyla karşılaşıldığını söyledi. Açıklanan liste dikkat çekti. Peki en yüksek seviye nerede görüldü? İşte tüm detaylar...

İstanbul'da kira fiyatları, yaz aylarının getirdiği yoğun taşınma hareketliliğiyle birlikte yeniden gündeme oturdu. İstanbul Gayrimenkul Değerleme A.Ş.'nin Temmuz 2025 verilerine göre, şehir genelinde ortalama kira bedeli 30 bin TL civarında seyrediyor. Ancak bazı lüks semtlerdeki artışlar, rekor seviyelere ulaştı.

KADIKÖY VE SARIYER'DE KİRA REKORU KIRILDI

Geçen ay ortalama 55 bin TL olan Kadıköy ve Sarıyer'deki kiralar, Temmuz ayı itibarıyla sırasıyla 62 bin TL ve 60 bin TL seviyelerine çıktı. Bu rakamlarla İstanbul'da ilçe bazında kira ortalaması ilk kez 60 bin TL sınırını aşmış oldu. En yüksek kira fiyatlarına sahip diğer ilçeler ise şöyle sıralanıyor:

  1. Kadıköy: 62.000 TL
  2. Sarıyer: 60.000 TL
  3. Beşiktaş: 52.000 TL
  4. Bakırköy: 50.000 TL
  5. Zeytinburnu: 45.000 TL

rekor-kirildi-son-5-yilin-en-sert-artisi-yasandi-2

İSTANBUL'UN EN UYGUN KİRALIK KONUTLARI NEREDE?

Mega kentte kiralar bazı bölgelerde tavan yaparken, nispeten daha uygun fiyatlar sunan ilçeler de mevcut. İstanbul'da Temmuz ayında en düşük kira ortalamasına sahip ilçeler şunlar oldu:

  1. Esenyurt: 17.500 TL
  2. Esenler: 19.500 TL
  3. Arnavutköy: 20.000 TL
  4. Sultangazi: 21.000 TL
  5. Silivri: 22.000 TL

rekor-kirildi-son-5-yilin-en-sert-artisi-yasandi-3

DÜNYA ÇAPINDA ZİRVEDEYİZ

Deutsche Bank'ın 2025 yılı küresel kira raporunda, İstanbul son 5 yılda kira fiyatlarının en çok arttığı şehir olarak belirlendi. Artış oranı Türk lirası bazında %193, dolar bazında ise %160 olarak tespit edildi. Bu durum, barınma krizinin ne kadar derinleştiğini gözler önüne seriyor.

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU

TÜİK tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerine göre, kira sözleşmelerine uygulanacak azami zam oranı %41,13 olarak belirlendi. Bu oran, mevcut kiracıların Ağustos ayındaki yenileme dönemlerinde geçerli olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN