Resmi Gazete'de yayımlandı: SGK prim ve diğer alacakları için yeni gecikme cezası

Resmi Gazete'de yayımlandı: SGK prim ve diğer alacakları için yeni gecikme cezası

Bir süredir üzerinde konuşulan SGK ile ilgili yeni karar nisan ayı itibarıyla yürürlüğe girecek. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre; SGK prim ve diğer alacakları için gecikme cezasının yüzde 3 olmasına karar verildi.

Türkiye'nin sosyal güvenlik sistemi ve genel sağlık sigortasıyla ilgili düzenlemeler, bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile önemli bir değişiklik yaşandı. Sosyal Sigortalar (SGK) ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 89. maddesi kapsamında uygulanan gecikme cezası oranı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararla yeniden belirlendi.

NİSAN AYI İTİBARIYLA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Bu karara göre, söz konusu kanun maddesinde belirtilen gecikme cezası oranı yüzde 3 olarak tespit edildi. Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte, kanuni oran olan yüzde 3, nisan ayı başından itibaren yürürlüğe girecek.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 89. maddesi, gecikme cezalarının uygulanmasını ve bu cezaların oranlarını düzenliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN