Sabancıların meşhur köşkü Atlı Köşk'ün hissesi satılıyor: Sadece hisse fiyatı bile dudak uçuklatan cinsten

Sabancıların meşhur köşkü Atlı Köşk'ün hissesi satılıyor: Sadece hisse fiyatı bile dudak uçuklatan cinsten

Sabancıların meşhur köşkünün hissesi satışa çıktı! Atlı Köşk'ün tek bir hissesi için istenen ücret dudak uçuklatıyor...

1927 yılında ünlü İtalyan mimar Edouard De Nari tarafından inşa edilen ve bahçesindeki at heykeli nedeniyle "Atlı Köşk" olarak adlandırılan tarihi konut, icradan satışa çıkıyor. Sakıp Sabancı Müzesi'nin de içinde bulunduğu, Sabancı Holding’e ait Sarıyer Emirgan’daki bu değerli mülk, İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından kısmen satışa sunulacak. Atlı Köşk’ün 1/48 hissesi için belirlenen satış bedeli ise 62 milyon 500 bin lira olarak açıklandı.

SATIŞ SÜRECİ VE DEĞERLEMESİ

Sahibinden satılık Atlı Köşk iddiası ortalığı karıştırdı! Sabancı ailesinden açıklama geldi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Tapu kayıtlarına göre 14 bin 35 metrekarelik bir alana sahip olan Atlı Köşk’ün ilk teklif verme süreci 24 Temmuz 2024'te başlayacak ve 31 Temmuz 2024'e kadar devam edecek. Eğer ilk turda alıcı bulunamazsa, ikinci tur 21 Ağustos - 28 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1/48 hissesine 62 milyon 500 bin lira değer biçilen köşkün toplam değeri, bu oranla hesaplandığında yaklaşık 3 milyar liraya ulaşıyor.

SATIŞIN NEDENİ VE HUKUKİ SÜREÇ

Atlı Köşk’ün 1/48 hissesinin satışa çıkarılmasının nedeni, Sevilay Sabancı Çınar'ın borçları olarak ileri sürülüyor. Sevilay Sabancı Çınar, ünlü iş adamı Sakıp Sabancı’nın kardeşi Hacı Ömer Sabancı’nın oğlu İhsan Sabancı’nın yasak aşkından doğduğunu iddia ederek mahkemeye başvurmuştu. Yaklaşık 15 yıldır devam eden dava, İstanbul 20’nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından sonuçlandırıldı. Yargıtay 14’üncü Hukuk Dairesi de geçen yıl, Sevilay Sabancı Çınar’ın Hacı Ömer Sabancı’nın mirasçısı olduğunu onaylamıştı.

MAHKEMENİN KARARI VE TAZMİNAT

Atlı Köşk'e tedbir - Gündem Haberleri

Mahkeme, Atlı Köşk’e ihtiyati tedbir koyarak, Sabancı Ailesi’nden beş kardeşin Sevilay Sabancı Çınar’a 5 milyon 833 bin TL tazminat ödemesine karar verdi. Bu kararla birlikte, Atlı Köşk’ün hisselerinden bir kısmının icradan satışı gündeme geldi.

DENİZ MANZARALI DEĞERLİ MÜLK

İstanbul Boğazı'na nazır deniz manzaralı Atlı Köşk, tarihi ve mimari değeriyle dikkat çekiyor. 1927 yılında inşa edilen bu köşk, zarif detayları ve geniş bahçesiyle öne çıkıyor. Sabancı Holding'e ait olan bu mülk, şimdi icradan satışa çıkarılarak yeni sahiplerini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN