Selçuk Geçer'den piyasayı sallayan altın tahmini! Bu tarihten önce altın alan zengin olacak!

Selçuk Geçer'den piyasayı sallayan altın tahmini! Bu tarihten önce altın alan zengin olacak!

Dolar tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Selçuk Geçer, bu kez altın fiyatları için kritik uyarılarda bulundu. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarına dikkat çeken Geçer, altının rekor üstüne rekor kıracağını belirtti. 'Altın alınmalı mı, satılmalı mı?' sorusuna yanıt veren Selçuk Geçer, o tarihi işaret ederek yatırımcıları uyardı. Bu tarihten önce altın alan paraya para demeyecek! İşte Selçuk Geçer'in dikkat çeken altın tahmini ve son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatları vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta başından bu yana sürekli olarak artış gösteren altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, dolar tahminleri ile dikkat çeken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den bomba bir tahmin geldi. 'Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna yanıt veren Geçer, daha henüz asıl seviyelerin gelmediğini belirtti. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararlarına dikkat çeken Geçer, altının rekor kıracağını ifade etti. 'Bu tarihten önce altın alın!' uyarısında bulunan Selçuk Geçer, en karlı yatırım aracını açıkladı. İşte altın fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri...

"ALTIN REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRACAK"

Altın fiyatlarıyla ilgili kritik uyarılarda bulunan Selçuk Geçer, 'Altın yükselecek mi, düşecek mi?' sorusuna net cevap verdi. ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatlarının rekor üstüne rekor kıracağını belirten Geçer, şu ifadeleri kullandı:

"Altını çok soran arkadaşımız oluyor. Altın ne olacak abi? Zirveyi gördü iş bitti mi abi? diyenler oluyor. Altında zirve falan görülmedi daha. Mesela FED'in faiz indirimini ya da faizleri artık tepe noktasına ulaştırdığına yönelik konuşmalar başladı ya piyasalarda. Tablo bu olursa, altındaki gerçek sıçramayı o zaman göreceğiz.

yeni-gfgfgfgf-2.jpg

FED faizi durdurduğu an itibariyle altında rekor gelecek arkadaşlar. Haziran ayından sonra faiz artırımı olur mu? diye sorarsanız zannetmiyorum arkadaşlar. Faiz de indirmeyecektir. Bu seviyelerde ufak ufak sabit tutmaya başlayabilir ve FED faizi haziran ayında sabit tutarsa. Piyasalar da "Tamam artık FED buralarda duracak" düşüncesine ikna olursa anlayın ki altında rekor üstüne rekor kırılmaya başlanacaktır. İşte bu faiz artırımlarından önce alanlar köşeyi dönecek olanlar diyebiliriz."

ALTIN ALINIR MI, SATILIR MI?

Açıklamalarına devam eden Selçuk Geçer, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Geçer konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Peki şunu soranlar olabilir. Faiz artırmasına rağmen FED, altın neden yükseldi? Çünkü ABD'de yüksek enflasyon var ama faizler o enflasyonu yakalamıyor. Dolayısıyla kendisini garanti altına almak isteyen, güvende hissetmek isteyen yatırımcıların çoğu altına yöneldi. 2. olarak merkez bankaları da altın almaya başladı ve son olarak biliyorsunuz ABD'de bir bankacılık krizi yaşandı. Zaten son sıçramayı da tetikleyen bu oldu.

Şimdi piyasalar ABD'de ne olacağının yanı sıra Avrupa'da da neler olacak diye pozisyon almaya başladı. Gelelim Bitcoin meselesine arkadaşlar. 30 bin seviyesini zorladı ancak orada bir direnç gördü ve aşağıya geri geldi. Neden BTC yükselecek? çünkü konvansiyonel piyasalardan ayrı bir hikaye yazmaya başladı kendisine. Demiştik ki 14 bin ve 16 bin dolar iken tüm piyasalara göre aşırı ucuzladı, özellikle altcoinler çok ucuzladı ve bunlara ciddi alımlar gelebilir. Burada çok büyük fırsatlar oluşabilir dedik. Nitekim arkadaşlar, söylediklerimizin yüzde 80-yüzde 90'ı çok büyük bir yükseliş kaydetti.

ghhgghgh-14.jpg

Normal mi? evet öyle. Çok ucuz olan şeylere bir yönelim başladı. Bu hep böyledir. Bir şey ucuzsa insanlar oraya yönelir. Küçükler ne yapar? En tepede alır, en düşükte satar. O yüzden de küçük olanlar hep kaybeder. Uzun vadeli düşünmüyorsunuz çünkü ve daha kötüsü laf dinlemiyorsunuz."

SELÇUK GEÇER EN KARLI YATIRIM ARACINI AÇIKLADI

Yatırımcılar için en karlı yatırım aracını açıklayan Selçuk Geçer, şunları söyledi:

"Türkiye'deki en ucuz şey dolardır, euro ve sterlindir. Siz ne derseniz deyin. Çünkü baskılıyorsunuz. 128 milyar dolar harcıyorsun ardından da 418 milyar dolar daha harcıyorsun. 128 milyarın üzerine binen rakam bu. Yani Türkiye ekonomisini neredeyse 600 milyar dolar zarara uğratıyorsun. Bununla da kalmıyorsun, bütçede korkunç bir açık veriyor ve borçlandırıyorsun. 4 trilyon liraya getiriyorsun borcunu, cari açığını ve kısa vadeli borçlarını patlatıyorsun. CDS'i yükseltiyorsun, Kur Korumalı Mevduat üzerinden Türkiye ekonomisini an itibariyle 181.5 milyar lira zarara uğratıyorsun. İhracatını baltalayıp, ithalatını patlatıyorsun. Ödemeler dengeni bozup, doları bu seviyede tutuyorsun ama her şeyi geçtim vatandaşını fakirleştiriyorsun.

jhjhjhjh-3.jpg

Çakma enflasyon açıklıyorsun, bu enflasyona göre zam yapıyorsun ama gerçek fiyatlar buna göre yükselmiyor. Bugün Türkiye'nin en büyük banknotu olan 200 lira ile 1 kg kıyma bile alamıyorsan konu tartışmaya kapanmıştır kardeşim. O 1 kilo kıymanın içerisinde bile dolar değeri 40 lira şu an. 2015'den bugüne, 8 sene geçmiş üzerinden ve hiçbir yerimizi kıvırmadık. Doğru ne ise onu söyledik.

Bugün Türkiye'de ekonomi anlaşıllır bir hale geldiyse, teknik terimlerden ibaret algılanmıyorsa bizim sayemizdedir. Biz ekonomiyi anlattık insanlara, ekonominin anlaşılmasını sağladık. Tevazu mu göstereceğiz? Tevazu ile aptallık arasında ince bir çizgi vardır. Evet, dolar Türkiye'deki en ucuz şeydir. TÜİK'in açıkladığı enflasyon verileri nedeniyle halkımız her ay fakirleşmeye devam ediyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN