SGK açıkladı: Eksik prime destek yok

SGK açıkladı: Eksik prime destek yok

SGK, işverenlere verilen aylık 700 liralık asgari ücret desteğine ilişkin genelge yayımladı. Buna göre, brüt asgari ücretin onda birini aşan tutarda eksik prim bildiren işverenlerin desteği iptal edilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işverenlere sağlanan aylık 700 liralık asgari ücret desteği hakkında yeni bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, işverenlerin, yıl içinde tek bir ayda dahi brüt asgari ücretin onda birini aşan tutarda eksik prim bildirmesi durumunda, bu destekleri iptal edilecek.

Eksik bildirilen primlerin yanı sıra işverenlerin yapılan ödemeleri de cezalarıyla birlikte geri alınacak.

SGK'nın yeni genelgesine göre, işverenlerin yıl içinde çalışanların prime esas kazançlarını eksik veya hiç bildirmemesi durumunda, 2024 yılı boyunca asgari ücret desteğinden yararlanamayacakları belirtiliyor. Bu kapsamda, yapılan ödemelerin gecikme zammı ve cezası ile birlikte geri alınacağı da ifade ediliyor.

Özellikle işverenlerin, çalışanların primlerini eksik bildirmeleri veya hiç bildirmemeleri durumunda ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacakları vurgulanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN