Sıfır araç alacaklara müjde Japanyo'dan geldi! Toyota'dan ucuz araba müjdesi

Sıfır araç alacaklara müjde Japanyo'dan geldi! Toyota'dan ucuz araba müjdesi

Sıfır araç alacaklara müjde Japonya'dan geldi! Toyota'nın ucuz araba müjdesi, sıfır araç alacakları şimdiden heyecanlandırdı! İşte ayrıntılar...

TUNACAN ATALAY

Toyota, otomotiv dünyasını sarsacak bir yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor! Onlarca yıldır kendi üretim sistemiyle sektöre yön veren Japon devi, elektrikli araç üretiminde yeni bir devrim başlatıyor.

ÜRETİM SÜRESİ VE MALİYETLERDE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Toyota, Türkiye'de üretimine ara veriyor | Ekonomi

Toyota, Tesla gibi rakiplerinden ilham alarak, tek parça şasi teknolojisiyle otomobil üretim süresini %50 kısaltmayı ve üretim ekipmanı harcamalarını %25 azaltmayı hedefliyor. Ayrıca, yeni platform geliştirme bütçesi de yarı yarıya düşecek. Bu yenilikler, elektrikli araçların daha hızlı ve daha ucuz üretilmesini sağlayacak.

TESTLER BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Geçen yıldan beri Ube Corp'un 4.000 tonluk alüminyum döküm makineleriyle testler gerçekleştiren Toyota, normalde 86 farklı parça ve 33 süreçten oluşan 30 dakikalık arka şasi üretimini 100 saniyeye indirmeyi başardı. Bu gelişme, elektrikli araç üretiminde büyük bir hız ve maliyet avantajı sağlıyor.

İşte Toyota fiyat listesi! 2021 Corolla, Yaris, Proace City, RAV4, Camry ve Hilux fiyatları ne kadar? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

2030 HEDEFLERİ BÜYÜK

Toyota, 2030'a kadar 3,5 milyon elektrikli aracı piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu araçların 1,7 milyonunu yeni nesil modüler platform ve tek parça şasi tasarımıyla üretmeyi hedefliyor. Bu sayede, hem araç mukavemeti artacak hem de bataryalar daha iyi korunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN