Şimdi altın alınır mı merak edenler dikkat! Önce 1450 TL sonra 1550 TL sıraya girdi: İşte altın fiyatlarının pik tarihi

Şimdi altın alınır mı merak edenler dikkat! Önce 1450 TL sonra 1550 TL sıraya girdi: İşte altın fiyatlarının pik tarihi

Yatırım aracı olan altın, son dönemlerde dünyada yaşanılan ekonomik sorunlar sebebiyle fiyatlarda hareketlilik görülmektedir. Altın fiyatlarında ki sürekli değişim birçok sebepten olabilir. Hangi faktörler altın fiyatını değiştirmektedir? Bugün ki altın fiyatları nelerdir? İşte detaylar.

Yüzyıllardır güvenilir liman olarak görülen altın bir yatırım aracıdır. Son zamanlarda dünyada yaşanılan ekonomik belirsizlik sebebiyle altın fiyatları değişiklik göstermeye devam ediyor.

Altın fiyatları birçok faktörden etkilenebilir. Bu faktörlerden en önemlisi ABD doları, faizler, enflasyon, merkez bankalarının politikaları ve jeopolitik risklerdir. Bu faktörler altın fiyatlarını en çok etkileyen nedenlerdir. Son zamanlarda ABD dolarında ki değişimler altın fiyatlarını sürekli etkiledi.

altın

GRAM ALTIN TARİHİN ZİRVESİNİ GÖRDÜ

Gram altın fiyatı son dönemlerde oldukça hareketli. Gram altın fiyatı, tarihi zirvesini test etti. Yatırımcılar endişe duyuyor. Uzmanlar, önümüzdeki zamanlarda altın fiyatlarının yükseleceği yönde tahminde bulunuyorlar.

FED TARAFINDAN ONS ALTIN ETKİLENİYOR

ABD Merkez Bankası Fed'in politikalarından ons altın fiyatları etkilenmektedir. FED, faiz oranlarını değiştirdi ve bu durum piyasada dalgalanmalara sebep olabilir. Bu nedenle yatırımcılar, Fed'in politikalarını yakın takibe aldılar.

ons altın

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN FİYATLARI YAKIN TAKİPTE

Ülkemizde altın fiyatları Kapalıçarşı'da takip ediliyor. En çok takip edilenler; gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve cumhuriyet altını yer alıyor. Piyasalardan dolayı sürekli artan fiyatlar güncellenmektedir.

ALTIN FİYATLARINDA MART AYI DEĞERLENDİRMESİ

İnsanlık tarihinin en değerli madenlerinden birisi olan altın, yatırım ve mücevherat olarak kullanılmaktadır. Mart ayında ons altın öncülüğünde yükselen fiyatlar, tarihin zirvesine şahit oldu. Son zamanlarda yaşanılan düzeltmeler yatırımcıları korkuttu.

MART AYINDA ALTIN FİYATLARI GÜÇLENDİ

Mart ayında altın fiyatlarında hareketlilik yaşandı. 1 yılın ardından ons altın 2 bin dolar seviyesini aştı. Bu artış gram altını da olumlu yönde etkiledi ve tarihi zirvesini korudu. Serbest piyasada gram altın 1250 TL'yi aşarak rekora koştu.

altın

ALTIN FİYATLARINDA Kİ YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Birçok yatırımcının merak ettiği konu altın fiyatlarında ki yükselişin olup olmayacağı yönde. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde yaşanılan enflasyon ve ekonomik sorunların altın fiyatlarını olumlu etkileyeceğini bildirdi.

Son dönemlerde altın fiyatları rekor seviyesine ulaştı. Serbest piyasada 1253 TL iken, ekranlarda 1230'ları aşan seviyelerde test edildi. Son 2 haftadır ABD'de bankaların iflasıyla güvenli adımlar atılıyor. Bankacılık krizinin başka bankalara da yansıyabileceği, resesyon endişeleri, jeopolitik risklerinde devamını getiriyor.

Altın fiyatlarında ki yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. 1200 TL psikolojik direncin kırılmasıyla altın fiyatları daha da yükselebilir. Gram altın fiyatlarında kademeli olarak 1220-1200 TL ve altı rakamlar yaşanabilir. Bu sebeple acele etmeden yeni bir alım fırsatı olabileceğini düşünüyorum.

altın

BUGÜN GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış fiyatı: 1.218,82 TL

Satış fiyatı: 1.234,74 TL

BUGÜN ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Eski çeyrek alış fiyatı: 1.966 TL

Eski çeyrek satış fiyatı: 1.999 TL

Yeni çeyrek alış fiyatı: 1.997 TL

Yeni çeyrek satış fiyatı: 2.018 TL

BUGÜN YARIM ALTIN NE KADAR?

Eski yarım alış fiyatı: 3.920 TL

Eski yarım satış fiyatı: 3.987 TL

Yeni yarım alış fiyatı: 3.993 TL

Yeni yarım satış fiyatı: 4.036 TL

BUGÜN TAM ALTIN NE KADAR?

Eski tam alış fiyatı: 7.842 TL

Eski tam satış fiyatı: 7.987 TL

Yeni tam alış fiyatı: 7.965 TL

Yeni tam satış fiyatı: 8.043 TL

BUGÜN ATA ALTIN NE KADAR?

Eski Ata altın alış fiyatı: 8.136 TL

Eski Ata altın satış fiyatı: 8.240 TL

Yeni Ata altın alış fiyatı: 8.148 TL

Yeni Ata altın satış fiyatı: 8.249 TL

BUGÜN ATABEŞLİ ALTIN NE KADAR?

Eski Atabeşli altın alış fiyatı: 40.556 TL

Eski Atabeşli altın satış fiyatı: 40.997 TL

Yeni Atabeşli altın alış fiyatı: 40.677 TL

Yeni Atabeşli altın satış fiyatı: 41.116 TL

BUGÜN GREMSE ALTIN NE KADAR?

Eski gremse altın alış fiyatı: 19.664 TL

Eski gremse altın satış fiyatı: 19.937 TL

Yeni gremse altın alış fiyatı: 19.811 TL

Yeni gremse altın satış fiyatı: 20.063 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN