Bakan Işıkhan açıkladı: Emekliye ek zamda ödeme tarihi belli oldu

Bakan Işıkhan açıkladı: Emekliye ek zamda ödeme tarihi belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ocak 2024'ten itibaren SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile onların hak sahiplerine yüzde 49,25 oranında yapılan zamla ilgili aylık farkların ödenmeye başlanacağını duyurdu. SSK emeklilerine ödemeler 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerine ise 7 Şubat'ta yapılacak.

Türkiye'nin emekli vatandaşları için müjdeli haber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan tarafından duyuruldu. 2024 yılının ilk altı ayında uygulanacak olan emekli maaşlarına yapılan zam oranı, tüm emekliler için eşit şekilde yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte, zamdan yararlanacak olan SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ile hak sahipleri için aylık fark ödemelerinin takvimi de netleşti.

Bakan Işıkhan, SGK ve İŞKUR İl Müdürleri ile gerçekleştirilen İstişare Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, emekli vatandaşların uzun süredir beklediği bu artışın hayata geçirildiğini belirtti. Emeklilik aylıklarında yapılan bu zam, SSK emeklileri için 6 Şubat'ta, BAĞ-KUR emeklileri için ise 7 Şubat'ta ödenecek farklarla birlikte gerçekleştirilecek.

Bakanlık, emekli vatandaşların refah seviyesinin artırılması ve ekonomik koşulların getirdiği zorluklara karşı destek sağlamak amacıyla bu kararı aldığını vurguladı. Prof. Dr. Vedat Işıkhan, emeklilerimiz için hayırlı olmasını dileyerek, devletin emekli vatandaşlarının yanında olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN