Dolar hızını artırıp yeniden yükselişe geçti!

Dolar hızını artırıp yeniden yükselişe geçti!

Dolar, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'in 'Enflasyon arttı varlık alımlarını kısacağız' açıklamasından sonra yükselişe geçip 13,47 kuruşa gelerek rekor kırdı. Doların artışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında yaptığı 'Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim faiz sebep, enflasyon sonuçtur' açıklamasından sonra yeniden yukarı yönlü harekete geçerek 13,96 seviyesinde rekor üstüne rekor kırdı.

Güne 12,84 seviyesinden başlayan ve öğleden sonra hızlı bir yükselişe geçen dolar, yeniden 13 lirayı aştı. 13,50'lik tarihi seviyesine doğru yol alan kur, saat 20:00 sıralarında 13,47'den işlem gördü.

Dolar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TRT'de katıldığı yayında yaptığı açıklamalardan sonra 13,96'ya kadar yükselerek tarihi rekorunu kırdı

EURO, STERLİN VE ALTIN NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro 15,13'ten, sterlin 17,77'den alıcı buluyor. Altının gram fiyatı ise 759 liradan, çeyrek altın ise 1.245 liradan satılıyor.

whatsapp-image-2021-11-30-at-20-47-13.jpeg

Tablo-1: Dolardaki güçlü yükseliş global piyasalarda en fazla Türk lirasını olumsuz manada etkiledi.

POWEL: ENFLASYON ARTTI

ABD'de Merkez Bankası konumundaki Federal Reserve'ün (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kongre'de yaptığı bilgilendirmede, yüksek enflasyon riskinin arttığını, bu yüzden geniş ölçekli varlık alımlarının hızını kademeli olarak azaltmayı (tapering) birkaç ay öne almayı değerlendirdiklerini söyledi.

Bugüne dek enflasyondan 'geçici' diye söz etmekte ısrar eden Powell, bunun hatırlatılması üzerine “Bence bu kelimeyi emekli etmek ve ne demek istediğimizi izah etmeye çalışmak için muhtemelen iyi bir zamandayız" dedi.

REUTERS: DOLAR GÜÇLENDİ

Reuters haber ajansı Powell'in açıklamalarından sonra ABD dolarının güçlendiğini duyurdu. Ajansın geçtiği haberde, Powell'ın enflasyon riskinin arttığını söylemesi ve enflasyon için "geçici" terimini kullanımdan kaldırmayı önermesinin ardından paranın güvenli limanlara doğru aktığını belirtildi. Koronavirüsün yeni Omicron varyantının getirdiği belirsizlik de piyasalardaki endişeleri arttırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN