İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto varlık alım satım platformu ICRYPEX'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp İçer'in ve şirketinin mal varlıklarına el konulduğunu duyurdu. Bu gelişme, İçer'in 'uyuşturucu temini' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmasının ardından geldi.
ICRYPEX Başkanı Gökalp İçer tutuklandı
SUÇ GELİRLERİ YURT DIŞINA ÇIKARILDI İDDİASI
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan rapora göre, çeşitli suç örgütlerinin elde ettikleri haksız kazançları ICRYPEX platformu aracılığıyla finansal sisteme soktuğu ve yurt dışına çıkardığı tespit edildi. Bu iddialar üzerine harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sulh ceza hakimliği kararıyla Gökalp İçer ve ICRYPEX A.Ş.'ye ait tüm mal varlıklarına el koydu.
Kripto Borsası ICRYPEX Yönetim Kurulu Başkanı Gökalp İçer'e gözaltı
Savcılıktan yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında İçer'in ve şirketin banka hesapları, elektronik para kuruluşlarındaki varlıkları, araçları, taşınmazları ve şirket ortaklık paylarına el konulduğu belirtildi. Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle devam ettiği de ifade edildi.
