ESMAGÜL KOÇAK
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerine yüzde 40 zam yapıldığını duyurdu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Temmuz ayında açıkladığı yıllık yüzde 33,52'lik enflasyonun üzerinde gerçekleşen bu zam, hem öğrencilerin hem de velilerin tepkisine neden oldu.

DİĞER KESİMLERE YAPILAN ZAMLARIN ÇOK ÜZERİNDE
Yapılan zam oranı, diğer çalışan ve emekli kesimlerine verilen artışları geride bıraktı. Temmuz ayında memur ve memur emeklileri yüzde 15,57, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 16,67 oranında zam almıştı. Asgari ücretli çalışanlar için ise herhangi bir zam yapılmamıştı.

Bu durum, öğrencilerin ve ailelerinin bütçesini zorlayacak bir ek yük getirirken, sosyal medyada da geniş yankı buldu. Vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelerin, barınma masraflarındaki bu fahiş artışla nasıl başa çıkacağını sorguladı.
