Sonunda EYT'linin yüzü gülecek! 5000 5400 7000 9000 günden emekli olacak EYT'linin maaşlar kaç TL olacak? Çalışmada son düzenlemeler... Prim günü dolan dolmayan binlerce kişinin hayali gerçek oluyor!

Sonunda EYT'linin yüzü gülecek! 5000 5400 7000 9000 günden emekli olacak EYT'linin maaşlar kaç TL olacak? Çalışmada son düzenlemeler... Prim günü dolan dolmayan binlerce kişinin hayali gerçek oluyor!

EYT hakkındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. EYT kapsamında ödenecek ilk maaşlar için Şubat ayı işaret ediliyor. Prim günü tamamlanan ancak yaş nedeniyle emekli olamayan milyonlarca çalışan EYT hakkındaki çalışmaları merak ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki son gelişmeler…

EYT kapsamında ilk maaş ödemelerinin Şubat ayında yatırılacağı belirtildi.Prim gününü tamamlayan fakat yaş şartını bekleyen milyonlarca çalışan Aralık ayında çıkması beklenen EYT hakkında araştırma yapmaktadır. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, yasanın 15 Ocak'ta yürürlüğe girebileceğini belirtti. EYT’nin yasalaşacağı söylenirken emekli maaşlarının ne kadar olacağı da akıllarda yer edinen sorulardan bir tanesidir. EYT kapsamında yapılacak olan maaş ödemelerinin ise Şubat ayında yatırılması bekleniyor. Bu kapsamda maaş hesaplamaları prim günü ve sigorta girişine göre yapılacaktır. İşte merak edilen konu hakkındaki son gelişmeler…

EYT MAAŞ HESAPLAMALARI NASIL YAPILIR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT kapsamında yapılan düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Vedat Bilgin, iki şartın kaldırılmayacağını ifade etti. Prim gün sayısı ve yıl için kadınlardan 20, erkeklerden 25 şartının yerine getirilmesinin zorunlu olduğunu belirten Bilgin, şartların tamamlanması ile emekliliklerinin gerçekleşeceğini aktardı.

EYT maaş hesaplama

Bu kapsamda EYT'lilerin maaşları 5.000 ve 5.400 prim günü üzerinden hesaplanacaktır. En düşük emekli maaşı 2022 yılı için 3.500 TL olurken 5.000 prim günü bulunan emekliler için en az 3 bin 500 TL ödeme yapılabileceği aktarıldı.

9.000 gün prim sayısı bulunan emekliler için de daha yüksek ücretlendirme yapılacağı aktarıldı. EYT'lilerin maaşlarında 2023 yılında yapılacak olan asgari ücret zammı da etkili olacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN