Şubesi bile olmayan pideci vergi rekortmeni oldu! Herkes şaşkın: Dev fabrika ve holdingleri geride bıraktı

Şubesi bile olmayan pideci vergi rekortmeni oldu! Herkes şaşkın: Dev fabrika ve holdingleri geride bıraktı

İzmir’in vergi rekortmenleri listesi açıklanırken, şubesi bile olmayan pideci vergi rekortmeni oldu. Vergi rekortmeni olduğunu telefonla öğrenen pideci, listeye girmesine kendi bile şaşırdı…

İzmir’de iş dünyasının en fazla gelir vergisi ödeyen 100 ismi belli oldu. Vergi rekortmenleri listesinde bulunan Çeşme’deki bir pideci ise herkesin dikkatini çekti. Dev fabrika ve holdingleri geride bırakmayı başararak tek şube ile vergi rekortmenleri listesine adını yazdıran Dost Pide herkesin gündemine oturdu.

50 yıldır faaliyetlerine devam eden işletmenin sahibi Reşat Akbaykal bile rekortmenler arasına girmesine şaşırırken, durumu gelen telefon ile öğrendiğini belirtti.

izmirde-vergi-rekortmeni-pideci-1.jpg

GELEN TELEFONLA ÖĞRENDİ

Gündeme oturan pideci ile ilgili gazeteci Fatih Altaylı çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. YouTube kanalında konuşan Altaylı şunları söyledi:

"Aramışlar demişler ki 'İzmir'de en çok vergi verenler arasında siz de varsınız. İşte size madalya vereceğiz falan...' O da 'çok mutlu olurum' demiş. Haberlere baktım ama kaç para vergi verdiğini bir türlü anlayamadım. Her gazetede farklı bir miktar yazıyor. 44 milyon verdiğini söyleyen var. Ya 44 milyon veren Lucien Arkas. İzmir'in vergi rekortmeni o.

Dost pidenin sahibinin kaç TL vergi verdiğini ise göremedim. Ama İzmir'in birincisi ve Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Arkas 44 milyon TL vergi verdiyse, bir pidecinin de sıralamaya girmesi son derece normal. Bu vergi listeleri, Türkiye'de aslında vergi sefaletini anlatıyor. İş dünyası açısından baktığınız zaman, zenginler açısından baktığın zaman.

izmirde-vergi-rekortmeni-pideci-2.jpg

Davos'ta şöyle bir tartışma var. Dünyanın en zenginleri kendi ülkelerine mektup yazıyor. Diyorlar ki: 'Bizi daha çok vergilendirin ki fırsat eşitliği olsun.' Bizde ise zenginler komik vergiler veriyor."

“TÜRKİYE’DE DOĞRU DÜZGÜN VERGİ VEREN YOK”

"Arkas'ın verdiği vergi, İzmir'in en zengini, 1,5 milyon dolar ediyor. Bugün Türkiye'de bir otomobil parası bu. Yani Dilan Polat'ın Ferrari'si var ya, işte onun parası. Yani İzmir'in vergi rekortmeni, Dilan Polat'ın otomobillerinden bir tanesinin değeri kadar vergi veriyor. Türkiye'de doğru düzgün vergi veren yok yani, komik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN