Suudi Arabistan duyurdu: TCMB'ye 5 milyar dolarlık destek

Suudi Arabistan duyurdu: TCMB'ye 5 milyar dolarlık destek

Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı, TCMB'de 5 milyar dolarlık mevduat hesabı açmak için nihai görüşme aşamasında olduklarını belirtti. Açıklamanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı "En son TCMB'nin döviz rezervi 123 milyar dolara ulaştı. Bu ay sonuna kadar döviz rezervimiz belki 130 milyar doları bulacak" açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Azerbaycan devlet fonunun, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde tutulan 1 milyar euroluk depo hesabının vadesinin uzatılmasının ardından bir adım da Suudi Arabistan'dan geldi.

Reuters'ın aktardığına göre; Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, TCMB'de 5 milyar dolarlık bir mevduat hesabı için nihai görüşme aşamasında olduğunu bildirdi.

ERDOĞAN AY SONUNU İŞARET ETMİŞTİ

TCMB toplam rezervleri 11 Kasım haftasında bir önceki haftaya göre 3,8 milyar dolar arttı. Rezervler 117,5 milyar dolar ile 10 Aralık 2021 haftasından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Verilenin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Katar dönüşü yaptığı açıklamada "En son TCMB'nin döviz rezervi 123 milyar dolara ulaştı. Bu ay sonuna kadar döviz rezervimiz belki 130 milyar doları bulacak" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN