TOGG hangi renklerde üretiliyor? Kaç tane üretilecek? TOGG için geri sayım başladı

TOGG hangi renklerde üretiliyor? Kaç tane üretilecek? TOGG için geri sayım başladı

29 Ekim Cumartesi günü saat 16:00'da yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un üretildiği Gemlik yerleşkesinin açılışı yapılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. Yaklaşık 4 bin kişinin katılacağı etkinlik, televizyon ve sosyal ağlardan canlı yayınlanacak. Togg üretim tesisinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Fabrikada ilk tam elektrikli C segmenti SUV olan Togg SUV üretilecek ve montaj hattından çıkan ilk araç Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görücüye çıkacak. TOGG hangi renklerde üretiliyor? Kaç tane üretiliyor? İşte tüm detaylar.

Türkiye'nin küresel teknoloji markası olmayı ve mobil ekosistemin çekirdeğini oluşturmayı hedefleyen TOGG, bugün Bursa'nın Gemlik ilçesinde 1,2 milyon metrekarelik açılışını yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreni saat 18:00'de başlayacak.

TÜRK OTOMOBİLİ TOGG GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın açılışının ardından Bursa'da seri üretime başlayacak olan dev Gemlik fabrikasında Türk yerli ve milli otomobil TOGG'un yapımı tamamlandı. Yılda 80.000 otomobilin sökülmesinin planlandığı 1.2 milyon metrekare alana inşa edilen dev binada, son hazırlıklarla tamamlanan bağlantı yolu drone ile havadan görüntülendi.

18 Temmuz 2020 tarihinde temelleri atılan Gemlik TOGG Fabrikası, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell Grubu ve Zorlu Holding Grubu iş birliğiyle Türkiye Otomotiv Girişim Grubu TOBB koordinasyonunda 2019 yılında tamamlandı. Fabrikanın açılmasının ardından faaliyete geçecek yollar ile bölgedeki trafik daha kolay olacak. Karayolu yatırımları kapsamında Mudanya-Gemliku arasındaki trafik seviyesinin artırılması için 4.84 kilometre uzunluğunda yeni bir yol yapıldı. Ayrıca yol içerisinde 1 adet kavşak, 1 adet kavşak ve 3 adet köprü bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın hizmete açacağı Gemlik fabrikasının bitmiş yolları ve kavşakları da TOGG'un çıkışını bekliyor.

TOGG

80 BİN ADET ÜRETİLECEK

TOGG CSUV modeli, boyahaneden kaynak ve montaj, kurulum ve akü üretimine kadar son teknoloji robotlar ve tamamen kendi yazılımları ile ilk yıl 80 bin adet üretmeyi hedefliyor. Yine Gemlik fabrikasında üretilen CSUV modeli, 81 ilde 800'e yakın noktada kurulan hızlı şarj fonksiyonu ile 25 dakikada şarj ediliyor ve yüzde 80 şarjla 500 kilometreden fazla yol kat edecek şekilde tasarlandı.

TOGG

Endüstri 4.0 akıllı sistemlerini kullanan bir araba, sadece elektrikli bir araba değil, otonom sürüş ve uzaktan kumanda işlevlerine sahip akıllı bir araba olarak satılmaktadır. 200 ve 400 beygir olmak üzere iki farklı kapasite sunan CSUV TOGG, 0-100 kilometreye tercihe bağlı olarak 7,6 ve 4,8 saniyede ulaşıyor. Hayatı kolaylaştıran mobilite çözümleriyle teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasına getiren bir teknoloji şirketi olduğunu vurgulayan TOGG'un renklerinin de logosunun da bir anlamı var.

Her rengin Türkiye ile ilgili bir isim verildiği TOGG'da kırmızıya Anadolu Ateşi, maviye Gemlik Mavisi, beyaza Pamukkale Beyazı deniyor. TOGG'ler, CSUV'nin diğer C segmenti kardeşleri olan sedan ve hatchback'in vagondan ayrılıp sertifikasyon sürecini tamamlayacakları Mart 2023'te satışa çıkacak. TOGG Türkiye'de satışa çıktıktan sonra Eylül 2024'te Avrupa'da satışa çıkacak.

TOGG

Seri üretimin gerçekleştirildiği TOGG Gemlik Fabrikası, fikri mülkiyet ve sınai hakların %100 Türk mülkiyetinde olduğu bir dünya markası yaratmayı ve marka yaratmayı hedefliyor.

 montaj hattının akıllı robotlar kullandığı fabrika, Avrupa'nın en temiz boya fabrikasına ev sahipliği yapıyor. Uçucu organik bileşik miktarı Avrupa standartlarının yedinci, Türk standartlarının dokuzda biridir. Ayrıca site, obje üzerine kurulan güneş panelleri sayesinde elde edilen elektriği kullanıyor.

29 Ekim günü açılacak fabrikada son hazırlıklar yapıldı. Açılış töreninin yapılacağı alanda TOGG logolu uzun mavi çadır, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapacağı alan ve seri üretim modeli CSUV'nin tanıtılacağı alan yer alacak.

TOGG

TOGG HANGİ RENKTE YAPILIYOR?

Türk akıllı otomobili Togg, "Türkiye'nin Renkleri" adı altında "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimleriyle yola çıkıyor.

Togg'un açıklamasına göre, "Türkiye'nin Renkleri"ni yaşatacak.

Togg, Türkiye'nin büyüleyici güzelliklerinden esinlenerek otomobilin dış renklerine "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" adını verdi.

TOGG

Togg, doğal yapısı, uçurumları ve vadileri, kampüsünün bulunduğu Gemlik'in zeytin ağaçlarının gölgelediği mavi suları, Anadolu'nun nezaketini ve tutkusunu yansıtan kırmızısı ile dünyanın milyonlarca yıllık tarihini keşfediyor. toprak, çarpıcı kirlilik, parlak doku, Oltu taşının sağlam yapısı. Modern grinin ihtişamı, Kapadokya'nın olağanüstü doğa harikalarının bej toprağı ve kumu, Pamukkale travertenlerinin göz kamaştırıcı beyazlığı ve C SUV'nin dış renkleri bir araya geldi.

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Togg yöneticisi M. Gürcan Karakaş küresel bir marka oluşturmak için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait, küresel düzeyde rekabet edecek bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle çıktığımız bu yolda, ülkemizin sahip olduğu eşsiz zenginliklerden ilham alıyoruz. Logomuzda da vurguladığımız dualite temasında olduğu gibi 'duygusal' Doğu kültürü ve 'rasyonel' Batı kültürlerinin harmanlanmasını temsil eden bir markayız. İlk akıllı cihazımızın renklerini tasarlarken de Türkiyemizden ilham aldık. 'Anadolu', 'Gemlik', 'Oltu', 'Kula', 'Kapadokya' ve 'Pamukkale' isimli renklerimizle ülkemizin sahip olduğu benzersiz güzellikleri Togg’un ilk akıllı cihazı C-SUV modeli ile kullanıcılarımızla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN