TOGG’a yeni rakip geliyor! 699 bin TL’lik fiyatı göz dolduruyor! Geniş aileler kaçırmak istemeyecek

TOGG’a yeni rakip geliyor! 699 bin TL’lik fiyatı göz dolduruyor! Geniş aileler kaçırmak istemeyecek

Türkiye son yıllarda yerli otomobilleri ile gündemde yer alır oldu. Agrotech-JoyceIşbirliği ile ortaya çıkan yeni yerli elektrikli otomobiller TOGG’u tahtından etmeye geliyor. Çok daha uygun fiyatlı bir seçenek oluşturan yeni yerli elektrikli otomobiller için tanıtım yapıldı. İşte tüm detaylar…

Türkiye yerli elektrikli otomobil üretiminde yeni çalışmalara imza atıyor. Agrotech şirketi bünyesinde geliştirilen yeni araçlar için tanıtım tamamlandı. Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri’nin %75 hissesini satın olarak otomotiv sektöründe bomba etkisi yaratan şirket, herkesin gözünü dolduran bir çalışmaya imza attı.

%100 YERLİ ÜRETİM MOTOR

Satın alma işlemleri ile birlikte Türkiye'nin %100 yerli üretim motor, batarya ve elektronik sistemlere sahip elektrikli araçları için resmen tanıtım yapıldı. Tanıtımı yapılan modellerin geniş ailelere özel “VC3” hatchback modeli de bulunuyor. Modelde 5 kapılı ve 5 koltuklu bir yapı göze çarparken elektrikli otomobilde A00 sınıfında konfor, şıklık ve kalite kullanıcı ile buluşuyor.

TOGG’un yeni yerli rakipleri tanıtıldı ‘Üstelik fiyatları yarı yarıya’ 2

Piyasaya çıkarılacak bir diğer model ise “EC5” olurken zeka ve kalite ön plana çıkıyor. Akıllı bir butik araç olarak ön plana çıkan bu modelde 5 kapı ve 4 koltuk bulunuyor. A 00 sınıfında bulunan bu araç zarif tasarımı ile dikkat çekiyor. Feride yer alan SUV model araç “EX3”, ise dayanıklı ve gücü ön plana çıkarmaktadır. 5 kapı ve 4 koltuklu bu araç A0 sınıfı araç listesinde yer alırken güvenli ve rahat bir sürüş deneyimi sağlıyor. Ekonomik ve paylaşımı teşvik eden son model olan 3 kapılı ve 4 koltuklu bu araçta şehir içi kullanım ile birlikte ideal bir seçenek oluşturuluyor.

YERLİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİL TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Yerli elektrikli otomobil serisinde teknik özellikleri baktığımızda ise tüm modellerde en dikkat çeken nokta önden çekişli olması oluyor. Sabit ve hız oranlı şanzıman ile donatılan bu araçların farklı özellikleri de bulunmaktadır.

TOGG’un yeni yerli rakipleri tanıtıldı ‘Üstelik fiyatları yarı yarıya’ 3

Araç uzunluğu 3500 mm olurken genişliği 1500 mm ve yüksekliği 1530 mm olacak şekilde tasarlandı. Aracın dingil mesafesi ise 2360 mm olarak tasarlanırken 400V platformuna da ev sahipliği yapıyor.

Araçlarda sabit mıknatıslı senkron motor tipi yer alırken 15/30 kW nominal güç değeri bulunuyor. Batarya paketi olarak lityum-iyon kullanılan bu modellerde bataryanın kapasitesi ise 15 kWh olarak belirtilirken aracın ağırlığı ise 805 kg olarak kayda geçti.

TOGG’un yeni yerli rakipleri tanıtıldı ‘Üstelik fiyatları yarı yarıya’ 4

Joyce Elektrikli Araç Teknolojileri tarafından geliştirilen yeni yerli elektrikli araçların 29 Ekim'de piyasaya çıkması bekleniyor. Hatchback modelinin 699.000 TL fiyat etiketi ile satışta olması beklenirken ticari model olarak satışa çıkarılacak aracın fiyatının ise 1 milyon 199.000 TL Fiyat etiketi ile satışa çıkarılabileceği belirtildi. Yıllık 200.000 adet üretim kapasitesine sahip olacak fabrika ise Tekirdağ'da kurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN