TOGG'dan Tesla'yı kahredecek haber! 100 Bin sipariş gelebilir: Yerli firma dev proje için görüşmelere başladı

TOGG'dan Tesla'yı kahredecek haber! 100 Bin sipariş gelebilir: Yerli firma dev proje için görüşmelere başladı

Yerli otomobil TOGG, 2023 yılı için beklediği sipariş sayısına ulaşmayı başardı. Yeni yılda daha fazla satmayı arzulayan elektrikli otomobilden 100 bin sipariş gündeme geldi. Dev sipariş için görüşmeler başladı. İşte tüm detaylar...

Dünya üzerinde en çok satan elektrikli otomobil devi Tesla, ülkemizde de büyük bir ilgi gördü. Yerli otomobilimiz TOGG 2023 yılında en çok satan elektrikli otomobil olurken, 2024 yılında da bu istikrarı korumak istiyor. Bu kapsamda 100 bin sipariş için görüşmeler başladı.

ÇEKİLİŞ DEVRİ SONA ERDİ

Türkiye Otomobil Girişim Grubu (TOGG) son bir yıldır ülkemizin gündeminde değişmeyen bir konuma sahip. 2020 yılında tanıtılan yerli ve elektrikli otomobil T10X kura ile satılmıştı. Toplanan siparişlerin ardından 20 Ocak itibariyle, çekiliş olmadan satışlar başladı. Çekiliş ile satışın son bulmasının ardından o şirket tarafından 100 bin sipariş konusu gündeme geldi.

0x0-1679179283607.webp

100 BİN TOGG SİPARİŞİ

Sosyal medyada yer alan 100 bin sipariş iddiaları Martı şirketinden geldi. TOGG T10X modelini, ocak ayı itibariyle 21 bin kişiden fazla kişi satın alırken, bu gelişmeyle asfalt üzerinde daha çok TOGG görülmesi bekleniyor.

TAG projesini geliştiren Martı'nın kurucusu Oğuz Alper Öktem, bu iddialara sosyal medyadan cevap verdi. Sisteme kayıtlı olan 100 bin sürücü olduğunu söyleyen Oğuz Alper Öktem, bu sürücüler için TOGG alabileceğini öne sürdü. Bankalar ve firmalarla görüşme halinde olduğunu söyleyerek iddiaları doğruladı.

togg-oncesi-otv-duzenlemesi2.jpg

TOGG DÖNEMİ BAŞLAYACAK

TAG sürücülerin günümüzde şahsi otomobilleriyle çalıştıklarını söyleyen Öktem, Martı şirketinin gerekli yerlerle iletişim halinde olduğunu işaret etti. TOGG döneminin başlayacağını dillendiren Öktem, yerli otomobil şirketine ciddi bir siparişte bulunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN