TÜİK'e otomotiv zammı tepkisi

TÜİK'e otomotiv zammı tepkisi

Gazeteciler Alaattin Aktaş ve Emre Özpeynirci, TÜİK'in açıkladığı otomobil zammı verilerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Aktaş, "TÜİK'e göre kasımda otomobil fiyatları dizelde %12.13, benzinlide %6.40 arttı. Bilinen oranlar ise %30'dan fazla." derken, Özpeynirci ise "TÜİK, bu zamlarla otomobil bayileri açsa, başka kimse satış yapamaz, önünde çok uzun kuyruklar oluşur. Bu minnak fiyat artışlarını görünce tüm otomobilleri TÜİK'in stokladığını da düşünebiliriz." dedi.

TÜİK'in açıkladığı verilerdeki otomobil zam oranlarının gerçeği yansıtmadığı söylemleri sosyal medyada hızla yayılırken, gazeteciler Alaattin Aktaş ve Emre Özpeynirci buna kanıt olarak farklı veriler paylaştı.

Gazeteci Alaattin Aktaş, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

"TÜİK'e göre kasımda otomobil fiyatları dizelde %12.13, benzinlide %6.40 arttı. Bilinen oranlar ise %30'dan fazla. Soralım: TÜİK acaba hangi marka otomobillerin fiyatını derliyor ve bu fiyatları nereden alıyor?
Otomobilde örneğin peynir gibi binlerce çeşit yok, yanıtlamak kolaydır."

Gazeteci Emre Özpeynirci ise şu sözlerle paylaşım yaptı:

"TÜİK, bu zamlarla otomobil bayileri açsa, başka kimse satış yapamaz, önünde çok uzun kuyruklar oluşur. Bu minnak fiyat artışlarını görünce tüm otomobilleri TÜİK'in stokladığını da düşünebiliriz.

Türkiye'de üretilen ve en çok satan;

Egea'nın KASIM başı 175.900 TL olan en ucuz benzinli versiyonu bugün 223.900 TL
ZAM: %27

Egea'nın KASIM başı 266.900 TL olan en pahalı dizel versiyonun fiyatı bugün 402.900 TL
ZAM: %51

TÜİK: Benzinli fiyatı %6,4, dizel fiyatı %12,1 arttı.

Yine Türkiye'de üretilen ve kasımda en çok satılan Clio’nun fiyatlarına bakalım; en ucuz versiyonun fiyatı %30, en pahalı versiyonun fiyatı %57 artmış‼️ TÜİK en çok satanları baz almalı... "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN