TÜRK-İŞ Başkanı Atalay asgari ücrette kesin konuştu: O rakam söylenirse masadan kalkarız

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay asgari ücrette kesin konuştu: O rakam söylenirse masadan kalkarız

Milyonların gözü pazartesi günü gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çevrilmişken, TÜRK-İŞ Başkanı Atalay, konuyla ilgili net konuştu. İktidardan ortalama olarak 14 bin civarında olan açlık sınırı teklifi gelmesi halinde masadan kalkacaklarını ifade eden Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz" dedi.

Milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü kulağı asgari ücretten gelecek olan haberde. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ise konuyla ilgili olarak ilk toplantısını 11 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirecek.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, pazartesi günü gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te açıklamalarda bulunan Atalay, komisyonda iki kadın, iki erkek asgari ücretli işçinin yer alacağını açıklarken işçilerin nasıl geçinemediklerini, hükümet ve işveren temsilcilerine masada anlatacaklarına dikkat çekti.

65nmao-fokssbxm4h1pjzq.webpTÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay

'ÖYLE OLURSA MASADAN KALKARIZ'

Genel olarak kurumların ve araştırma şirketlerinin 14 bin TL civarında hesaplamış olduğu açlık sınırı tavsiyesiyle iktidarın gelmesi durumunda ne yapacakları sorulduğunda Başkan Atalay, “O zaman masadan kalkarız. Öyle şey olmaz” ifadelerini kullandı.

Bazı hükümet yetkililerinin ifade ettiği ve yüzde 25 artışa tekabül eden 14 bin 250 TL gibi bir ücreti de asla kabul etmeyeceklerini dile getiren Atalay, “Bizim rakam telaffuz etmemiz doğru değil. Ne vereceklerini görelim; ondan sonra tavrımızı belirleriz. Teklifi Başkanlar Kurulu’na getirip orada kararımızı veririz” şeklinde konuştu.

Başkan Atalay, asgari ücrete bir yıl artış yapılmayacağı göz önüne alındığında, yılsonuna kadar geçimi sağlayacak bir artış yapılması gerektiğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN