TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan Işıkhan'a 'asgari ücret' göndermesi: Enflasyonu durdurmadan, küpe istediğiniz kadar su doldurun

Çalışma Bakanı Işıkhan, TÜRK-İŞ'i ziyaret etti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, Işıkhan'a asgari ücretle ilgili göndermede bulunarak "Enflasyonu dizginlemeden, adeta bir küpün altı delikken üzerine su dökmek gibi, paranın değeri yok oluyor. Bu yüzden enflasyonla mücadele etmek, paranın değerini korumak gerekiyor. Ancak o zaman toplumun satın alma gücünü artırabiliriz" şeklinde konuştu. Ayrıca Atalay, "Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması lazım." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (TÜRK-İŞ) ziyaret gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Işıkhan'ın 2024 yılı içinde asgari ücrete artış yapılmayacağına yönelik açıklaması hakkında göndermede bulunarak "Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım." dedi.

"ÇOK KAZANANDAN ÇOK, AZ KAZANANDAN AZ VERGİ ALMAK LAZIM"

TÜRK-İŞ olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Bursa'da olacaklarını belirten Atalay, "Bu programda ana gündemimiz vergi olacak. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak lazım. İşçiler ocak ayında aldığı ücreti iki ay sonra vergi kesintileri nedeniyle alamıyor. Bununla ilgili bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bu işçiyi de memuru da ilgilendiriyor. Sene başında alınan 20 bin lira sene sonunda 16 bin liraya düşüyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok" diye konuştu.

"İŞÇİYİ, EMEKLİYİ GÜLDÜRMEDEN ÜLKEDE BARIŞ SAĞLANAMAZ''

Atalay, 13. Çalışma Meclisi’nin 29-30 Nisan’da düzenleneceğini anımsatarak, “Bu toplantıda, sendikalar, sivil toplum örgütleri olarak sıkıntılarımızı bir daha Sayın Cumhurbaşkanına anlatırız. İşçiyi, emekliyi, taşeron işçisini, asgari ücretliyi, fakiri güldürmeden bu ülkede barışı sağlamamız mümkün değil” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN