Türk kargo devi iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesi tek tek kapanıyor. Müşteriler ürünlerini almak için akın etti

Türk kargo devi iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesi tek tek kapanıyor. Müşteriler ürünlerini almak için akın etti

Küresel boyutta yaşanan ekonomik kriz ülkemizde etkilemiş durumda. Özellikle pandemiden sonra yaşanan ekonomik daralma şirketleri zor durumda bırakırken iflas haberleri peş peşe gelmekte. Son olarak gelen iflas haberi piyasaları şaşkına çevirdi. Türk kargo devi iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesi tek tek kapanıyor. Müşteriler ürünlerini almak için akın etti. İşte detaylar haberimizde...

Pandemiden sonra daralan ekonomi ve nakit paradaki sıkıntı şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bir yandan Avrupa'nın göbeğinde devam eden Rusya-Ukrayna savaşı bir yandan da Orta Doğu'da gerilimi arttıran İsrail-Filistin çatışması piyasaları altüst etmiş durumda. Peş peşe iflas haberleri gelirken gelen son dakika bilgisi herkesi şaşkına çevirdi. Türk kargo devi iflas bayrağını çekti! Onlarca şubesi tek tek kapanıyor.

TÜRK KARGO DEVİ İFLAS BAYRAĞINI ÇEKTİ

Halk Tv'de yer alan habere göre; GKN Kargo, geçen ocak ayı başında İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, şirkete yönelik tedbir kararı verdi komiser ataması yaptı.

yeni-proje-2024-04-05t134544-843.jpg

Ancak verilen süreçte şirketin mali süreci daha da kötüleşmiş durumda. Faaliyet yürütemez konuma gelen şirketin komiser heyeti de mahkemeye sundukları raporda, şirketin konkordato projesinin başarıya ulaşmasının imkânız olduğu kaydedildi.

MAHKEME KARARINI VERDİ: ONLARCA ŞUBESİ KAPANIYOR

Prof. Dr. Oktay Taş, Prof. Dr. Serdar Kale ile Mali Müşavir Canan Koçyiğit’ten oluşan komiser heyetinin imzasını taşıyan 39 sayfalık raporda, “Şirketin geçici mühletten faydalandığı her gün alacaklıların durumu daha da kötüye gitmekte” denildi.

yeni-proje-2024-04-05t134612-954.jpg

Mahkeme, GKN Kargo Lojistik Depo Şirketi’nin iflasına karar verdi. Karar, bu zamana kadar, en kısa sürede iflasla sonuçlanan konkordato dosyası olarak kayıtlara girdi. Tasfiye sürecine geçilen şirketin borcu ise 563 milyon lira seviyesinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN