Türk Telekom'a Çin'den kredi: Tam 200 milyon euro

Türk Telekom'a Çin'den kredi: Tam 200 milyon euro

Türk Telekom, Çinli bankalardan beş yıl vadeli bir şekilde 200 milyon euro değerinde kredi aldığını duyurdu.

Türk Telekom, stratejik girişimleri ve aynı zamanda büyüme planlarının finansmanı için Çinli bankalardan 200 milyon Euro tutarında beş yıl vadeli bir şekilde kredi aldığını duyurdu. Şirket, geçtiğimiz cuma akşamı Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre; Bank of China ve Export-Import Bank of China’dan alınan Aralık 2027 vadeli kredinin senelik toplam maliyeti Euribor artı 2.76 yüzde puan oldu.

NET KAR YÜZDE 43 AZALMIŞTI

Bu açıklama ile birlikte, şirketin üçüncü çeyrek zaman dilimi ile birlikte net kârı geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 43 düşerek 1,17 milyar lira olmuştu. Türk Telekom, geçtiğimiz yıl üçüncü çeyrek zaman diliminde 2,05 milyar lira kâr elde ettiğini de açıkladı.

Türk Telekom'un cuma günü KAP'a yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

"Türk Telekom olarak Grubumuz yatırımlarının, stratejik girişimlerinin ve büyüme planlarının finansmanı amacıyla, Sinosure sigortası kapsamında, Şirketimiz ile Bank of China Ltd. Shenzhen Branch, Bank of China Ltd. Grand Cayman Branch, Bank of China Ltd. Hungarian Branch, The Export-Import Bank of China (birlikte "Orijinal Kreditörler") ve Bank of China Turkey A.Ş. (Aracı Banka) arasında 200 milyon Euro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu kredinin nihai vadesi Aralık 2027, yıllık faiz oranı EURIBOR + %1,40 olup, sigorta primi ve diğer peşin maliyetler dâhil toplam maliyeti ise yıllık EURIBOR + %2,76'dır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN